Final de sezon în Formula 1! Bottas, învingător în ultimul show al anului

Marian Popovici   
in Masini
26/11/2017, 18:34
Final de sezon în Formula 1! Bottas, învingător în ultimul show al anului

Finlandezul Valtteri Bottas s-a impus în Grand Prix-ul de la Abu Dhabi, ultima cursă a sezonului de Formula 1. Campion mondial este Lewis Hamilton, care a adunat la finalul sezonului 363 de puncte. Britanicul a încheiat cursa pe locul secund, în urma coechipierului său de la Mercedes. 

Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari. Cu aceste puncte, pilotul Ferrari şi-a asigurat locul secund în clasamentul general. La constructori, Mercedes s-a impus lejer, cu aproape 150 de puncte avans faţă de Ferrari. 

Mercedes, Ferrari şi Red Bull îşi păstrează piloţii 

Valtteri Bottas a avut un avans de 4 secunde faţă de Lewis Hamilton, iar la un moment dat, britanicul a intrat în lupta pentru victorie, diferenţa dintre cei doi fiind de doar 6 sutimi de secundă. Finlandezul a rezistat atacurilor lui Hamilton şi a reuşit să se impună. 

Stagiunea 2018 va începe pe 25 martie şi se va încheia pe 25 noiembrie. Echipele importante îşi vor păstra componenţa din sezonul recent încheiat. Mercedes rămâne cu Hamilton şi Bottas, Ferrari va miza pe Vettel şi Raikkonen, în timp ce Red Bull va continua cu Verstappen şi Ricciardo. 

Închide ×