Sport

Formula 1 MP al Canadei 2019. Final dramatic! Vettel, protest incredibil la final, după decizia controversată din cursă: “Ne fură”

09.06.2019 | 23:30
Formula 1 MP al Canadei 2019 Final dramatic Vettel protest incredibil la final dupa decizia controversata din cursa Ne fura
ADVERTISEMENT

UPDATE: 09.06.2019 ora 22:50. De departe cea mai electrizantă cursă a sezonului a fost aceasta a Canadei. Germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari, a trecut primul linia de sosire, însă câştigător este britanicul Lewis Hamilton, care a sosit al doilea, ca urmare a faptului că Vettel a fost penalizat cu cinci secunde. Sancţiunea a primit-o în turul 58, pentru faptul că l-ar fi pus în pericol chiar pe Lewis Hamilton în turul 48 în momentul în care acesta a reintrat pe pistă după un mic derapaj. La final Vettel a găsit o formă inedită de a protesta împotriva deciziei de penalizare, luând plăcuța cu nr.1 din dreptul mașinii lui Hamilton și punând-o lângă mașina sa!

MP al Canadei 2019. Finalul fantastic, cu căluţul roşu al lui Vettel în faţa săgeţii argintii a lui Hamilton, dar penalizarea pilotului de la Ferrari i-a adus victoria britanicului

Echipa Ferrari a depus contestaţie, dar sunt puţine şanse ca să se mai schimbe ceva. A fost o seară magică pentru Ferrari, pentru că şi tânărul Charles Leclerc a prins podiumul, terminând al treilea. A fost pentru prima dată când Ferrari a reuşit să pună la respect pe cei de la Mercedes.

ADVERTISEMENT

Duminică, 9 iunie, cu începere de la ora 21:00 are loc MP al Canadei la Formula 1, a şaptea cursă din acest sezon din cele 21 care sunt incluse în programul Marelui Circ. Fanii Formulei 1 aşteaptă cu mai mult nerăbdare această cursă, după ce, în sfârşit, echipa Ferrari, prin germanul Sebastian Vettel, a reuşit să obţină al doilea pole-position al sezonului în calificări. Primul aparţinuse lui Charles Leclerc în MP al Bahrain, în a doua etapă şi fusese o mare surpriză.

MP al Canadei 2019 Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

MP al Canadei se desfăşoară duminică, 9 iunie, de la ora 21:00, pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal şi va fi transmis în direct de Digi Sport şi Telekom Sport. Puteţi opta şi pentru varianta de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări transmisiunea de la Montreal în format LIVE VIDEO. După ce Vettel a reuşit să câştige, fie şi calificările, în faţa liderului Lewis Hamilton acum se aşteaptă ca şi cursa să nu mai fie un monolog al echipei Mercedes.

ADVERTISEMENT

Ferrari nu a câştigat nici o cursă din acest sezon, toate victoriile revenind echipei Mercedes, fie prin Lewis Hamilton, fie prin Valtteri Bottas, finlandezul fiind chiar lider până la cursa a patra, la Barcelona. În clasamentul constructorilor Mercedes are un avantaj uriaş faţă de Ferrari, fiind clară superioritatea maşinilor Mercedes, săgeţile argintii cum sunt ele denumite.