Sport

Lewis Hamilton, demonstraţie de forţă în MP al Franţei din Formula 1! Prezenţă surpriză pe podium

23.06.2019 | 17:50
Lewis Hamilton demonstratie de forta in MP al Frantei din Formula 1 Prezenta surpriza pe podium

UPDATE: 23 iunie, ora 17:50. Anticipările au fost confirmate. Lewis Hamilton a câştigat de o manieră impresionantă MP al Franţei, urmat de coechipierul său Valtteri Bottas şi monegascul Charles Leclerc de la Ferrari. Sebastian Vettel a contat doar pentru faptul că a avut cel mai bun timp pe distanţa unui tur, fiind premiat cu un punct în clasamentul general.


Duminică, 23 iunie, cu începere de la ora 16:00 are loc Marele Premiu al Franţei la Formula 1. Este cea de-a opta cursă din acest sezon şi se pare că ne îndreptăm spre deznodământul de acum obişnuit din această ediţie a Marelui Circ, adică victoria lui Lewis Hamilton, dacă ne raportăm la faptul că el este cel care va pleca din pole-position, ca urmare a faptului că a câştigat sâmbătă calificările.

MP al Franţei Live Stream Online pe Digi Sport şi Telekom Sport

Marele Premiu al Franţei la Formula 1 se desfăşoară duminică, 23 iunie, de la ora 16:00, pe circuitul Paul Ricard Le Castellet şi contează drept a opta etapă din actuala ediţie. Ca de obicei, în România cursa de Formula 1 este transmisă în direct pe micile ecrane de Digi Sport şi Telekom Sport. Cei care nu o pot vedea la televizor pot intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a o urmări în format LIVE VIDEO.

Lewis Hamilton pare a fi în mare formă, judecând după felul în care a condus în calificări. Totuşi, Sebastian Vettel, învins etapa trecută, în Marele Premiu al Canadei numai de decizia oficialilor, care l-au penalizat pentru o iregularitate comisă chiar faţă de britanic, îşi doreşte mult să spargă monopolul Mercedes la victorii în actualul sezon, toate cursele de până acum revenind săgeţilor argintii pilotate de Hamilton sau de coechipierul acestuia, finlandezul Valtteri Bottas.

MP al Franţei 2019. Cum arată circuitul Paul Ricard

Cum se prezintă circuitul Paul Ricard

Circuitul Paul Ricard măsoară 309 kilometri, care se parcurg în 53 de tururi. Cel mai bun timp pentru parcurgerea unui tur în MP al Franţei, pe acest circuit, îl deţine Valtteri Bottas din sezonul precedent, un un minut şi 32 de secunde. Un tur are lungimea de 5,8 kilometri. Specialiştii opinează că va fi o luptă între cei doi piloţi de la Mercedes, iar pentru locul 3 se vor bate Sebastian Vettel şi Max Verstapaen.

Circuitul poartă numele magnatului francez care l-a construit în 1969, prima cursă având loc în 1971 şi a fost câştigată de Jackie Stewart. Este unul dintre circuitele considerate mai comode pentru piloţi, iar peisajul întregeşte spectacolul pentru cei prezenţi, cu superbele plaje de pe coastele Rvierei franceze.