Sport

Formula 1 MP al Germaniei 2019. Cursă nebună la Hockenheim! Câștigător surpriză, iar Hamilton nu intră în puncte

28.07.2019 | 18:16
Formula 1 MP al Germaniei 2019 Cursa nebuna la Hockenheim Castigator surpriza iar Hamilton nu intra in puncte

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1 din 2019 a avut loc duminică, 28 iulie, cu începere de la ora 16:00 şi a reprezentat a 11-a cursă din circuitul actualului sezon. A fost o cursă nebună pe ploaie, cu multe evenimente și cu intrarea safety-car-ului pe pistă în mai multe rânduri.


UPDATE, 28 iulie, ora 18:17 / Ploaia și-a făcut de cap și cursa de la Hockenheim a fost mai mult o încercare a piloților de a menține monoposturile pe pistă. Surprinzătorul câștigător din Germania este olandezul Max Verstappen (Red Bull), care s-a adaptat cel mai bine la condițiile meteorologice. Noul pilot minune din Formula 1 a fost urmat de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) și de rusul Daniil Kvyat (Toro Rosso). Multiplul camnpion Lewis Hamilton, deși a condus jumătate din cursă, nu a încheiat decât pe locul 11, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, și al doile apilot de la Ferrari, Charles Leclerc, au fost nevoiți să abandoneze. Însă, Hamilton are în continuare un avans mare în clasamentul general.


UPDATE, 28 iulie, ora 17:18 / Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost implicați în accidente, iar safety-car-ul și-a făcut apariția pe circuit. Campionul mondial a mers la boxe și a reintrat în cursă pe poziția a cincea, dar tânărul pilor de la Ferrari a fost nevoit să abandoneze.


UPDATE, 28 iulie, ora 17:05 / După 29 de tururi din Marele Premiu al Germaniei, care se desfășoară pe ploaie, Lewis Hamilton are un avans substanțial față de rivalii săi. La Hockenheim au abandonat Lando Norris, Daniel Ricciardo și Sergio Perez.


MP al Germaniei 2019 Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1 se dispută duminică, 28 iulie, de la ora 16:00, pe circuitul de la Hockenheim şi este transmis în direct de Digi Sport şi Telekom Sport. Puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO pentru a urmări cursa în format LIVE VIDEO. Ceea ce promitea a fi o încleştare teribilă între Mercedes şi Ferrari se va transforma, foarte probabil, într-o plimbare în parc pentru liderul mondial Lewis Hamilton, datorită gravelor probleme tehnice avute sâmbătă, în calificări, de ambii piloţi Ferrari, care practic nici nu vor conta duminică, în cursă.

MP al Germaniei 2019. Lewis Hamilton la Hockenheim după câştigarea pole position în faţa lui Max Verstappaen

În acest fel Lewis Hamilton are uşa larg deschisă de a obţine al cincilea succes în MP al Germaniei, devenind primul pilot din lume care ar reuşi acest lucru. Nici măcar eroul local Michael Schumacher nu a obţinut mai mult de patru succese la Hockenheim. Circuitul e compus din 67 de tururi, acoperind 306.458 km, cu o lungime a fiecărui tur 4,574 km. Recordul circuitului aparţine finlandezului Kimi Raikkonen din anul 2004, 1 minut 13 secude. Prima cursă a avut loc în anul 1970