S-a aflat cauza accidentului provocat de Raikkonen. Cum a ajuns să îl calce pe mecanic

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Sporturi
13/04/2018, 12:46
S-a aflat cauza accidentului provocat de Raikkonen. Cum a ajuns să îl calce pe mecanic

La MP de Formula1 din Bahrain s-a produs un incident căruia i-a căzut victimă un mecanic de la Ferrari. Kimmi Raikkonen a trecut, fără nici o intenţie, cu o roată peste picior. Mecanicul s-a ales cu piciorul rupt şi a fost deja operatUn senzor a fost la originea accidentului produs, duminică, la Sakhir, la boxele Ferrari, soldat cu rănirea unui mecanic al scuderiei, a anunţat şeful echipei italiene, Maurizio Arrivabene.

Ferrari foloseşte un sistem de senzori pentru a informa piloţii când a fost efectuat schimbul de pneuri. Senzorii transmit “verde” piloţilor după ce roata a fost montată corespunzător, iar pistolul care înşurubează piesa de fixare a acesteia a funcţionat suficient timp.

Echipa italiană a fost amendată cu 50.000 de euro

În Bahrain, senzorul roţii stânga-spate a monopostului pilotat de Kimi Raikkonen a “înţeles” greşit că roata a fost schimbată şi a transmis că maşina poate pleca de la boxe. În realitate, roata nu fusese schimbată, nici măcar nu fusese dată jos de pe monopost. Pistolul a funcţionat, iar roata era bine fixată, deşi nu era cea care trebuia să fie pe maşină, astfel că finlandezul a primit semnalul că poate să plece de la standuri.
Raikkonen a demarat şi a lovit mecanicul care se chinuia încă să scoată roata stânga-spate. Francesco Cigarini a suferit o fractură de tibie şi peroneu şi a fost operat în Bahrain. Echipa italiană a fost amendată de FIA cu 50.000 de euro, pentru că un monopost Ferrari a părăsit boxele în condiţii lipsite de securitate.Aflat pe locul al treilea înaintea intrării la boxe, Kimi Raikkonen, cu monopostul echipat cu trei pneuri supersoft noi şi unul soft uzat, a fost nevoit să abandoneze după câteva zeci de metri parcurşi.

 

Închide ×