News

Formularul pentru localizarea pasagerilor, obligatoriu din 20 decembrie. Ce este PLF și cine trebuie să-l completeze

Începând din 20 decembrie, și în România va deveni obligatoriu formularul pentru localizarea pasagerilor. Raed Arafat a oferit detalii despre PLF și a anunțat cine trebuie să-l completeze.
05.12.2021 | 16:32
Formularul pentru localizarea pasagerilor obligatoriu din 20 decembrie Ce este PLF si cine trebuie sal completeze
ADVERTISEMENT

Duminică, după ședința de la Guvern în care s-au decis măsurile privind limitarea extinderii mutației Omicron a Covid-19, autoritățile au anunțat că, din 20 decembrie, în România va fi introdus Formularul pentru localizarea pasagerilor (PLF).

Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a oferit și detalii despre PLF și a anunțat care sunt persoanele obligate să completeze și să prezinte formularul.

ADVERTISEMENT

România introduce Formularul pentru localizarea pasagerilor (PLF)

Una dintre măsurile luate de autorități privind limitarea infecțiilor cu varianta Omicron o reprezintă și obligativitatea prezentării formularului Passenger Locator Form (PLF) pentru cei care intră în țară.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, duminică, faptul că acest formular, care este deja implementat în alte ţări, devine obligatoriu și în România, din 20 decembrie.

ADVERTISEMENT

”Sunt două aspecte la care o să fac referire. Primul este cu implementarea formularului de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF. Este deja implementat în foarte multe țări, mai ales la intrarea în aeroportului. Persoanele trebuie să-l completeze înainte să călătorească, să-l aibă, să-l prezinte la graniță sau la sosire, la graniță” a spus Arafat.

Șeful DSU a adăugat că implementarea PLF are rolul ”de a putea identifica persoana, dacă există o problemă de contact – să poată imediat să fie localizată și contactată”.

ADVERTISEMENT

”Cei care călătoresc în alte țări europene deja știu că acest formular există și au fost nevoiți să-l completeze înainte să călătorească sau la sosirea în țara respectivă. România va introduce și acest tip de formular începând cu 20 decembrie.

Toţi cei care vin în ţară trebuie să aibă PLF-ul completat. Menirea lui este să ştim unde găsim persoana respectivă, dacă este contact sau dacă a fost contact.

ADVERTISEMENT

Dacă persoana se îmbolnăvește, putem şti cine i-a fost contact. Ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine, motiv pentru care toţi cei care intră în ţară vor trebui să completeze formularul. Este obligatoriu pentru toţi acest PLF”, a mai subliniat medicul Arafat.

Ce este PLF și cine trebuie să-l completeze

Conform site-ului EUPlf, formularul este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). Pentru a verifica dacă există restricţii de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE.

În ceea ce privește procedura de completare a unui Plf digital, aceasta este destul de simplă. Trebuie să selectaţi ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători.

În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul Plf, site-ul Plf european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate.

Pentru ţările care nu au propriul Plf, acesta va fi completat online pe site-ul european. Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european dPLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată, scrie EpochTimes.

Trebuie să introduceţi:

  • – informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie
  • – informaţii personale;
  • – informaţii de contact;
  • -informaţii privind adresa permanentă;
  • – cazare anterioară;
  • – adresă temporară;
  • – însoțitori de călătorie;
  • – informaţii de contact în caz de urgenţă.
ADVERTISEMENT
Tags: