Alegeri 2024

Forța Dreptei cheamă românii la urne duminică. ”Liberalii pot vota fără PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie!”

Forța Dreptei îndeamnă românii să își exercite dreptul la vot la scrutinele organizate duminică, 9 iunie. ”Absența de la vot nu este niciodată o soluție într-un proces democratic!”
03.06.2024 | 19:00
Forta Dreptei cheama romanii la urne duminica Liberalii pot vota fara PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie
Forța Dreptei îndeamnă românii să meargă la vot pe 9 iunie Sursa foto: Forța Dreptei
ADVERTISEMENT

Partidul condus de Ludovic Orban face parte, alături de Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Mișcarea Populară (PMP), din Alianța Dreapta Unită, o alianță electorală menită să coaguleze forțele politice de dreapta.

Forța Dreptei cheamă românii la urne duminică

Reprezentanții Partidului Forța Dreptei le recomandă românilor să-și canalizeze dezamăgirea față de deciziile politice eronate sau luate contra interesului public la urne pentru a alege o alternativă la „personaje care și-au trădat în mod fundamental crezul pe care l-au afișat cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

„Absența de la vot nu este niciodată o soluție într-un proces democratic! Orice vot contează și contribuie, într-un mod sau altul, la definirea voinței politice a unei țări. Nu e puțin lucru! A vota înseamnă să alegi să fii parte activă dintr-un popor.

Uneori, un singur vot poate fi decisiv, alteori reprezintă o cărămidă care se adaugă alteia pentru a construi temelia pe care să se înalțe un proiect politic menit să împlinească aspirații și năzuințe ale celor care îl susțin.

ADVERTISEMENT

Forța Dreptei este partidul care s-a născut din refuzul de a participa la trădare. Un grup de liberali, alături de Ludovic Orban, a respins alianța cu PSD, care a fost decisă în 2021 împotriva mandatului primit în alegerile parlamentare, și a fondat un nou partid.

Au luat această decizie curajoasă tocmai pentru a da o nouă șansă liberalismului din România și pentru a arăta că în mediul politic pot fi și altfel de oameni, care își țin cuvântul, care acționează cu onestitate și bun-simț în acord cu promisiunile făcute în fața alegătorilor.

ADVERTISEMENT

Practic, Forța Dreptei reprezintă un act de rezistență față de acțiunea concertată de a instala interesele PSD în întreg aparatul de stat, cu mâna partidelor cu care se află în complicitate.

În toamna lui 2023, Forța Dreptei a decis, alături de USR și PMP, constituirea Alianței Dreapta Unită, decizie luată de asemenea în concordanță cu mandatul cerut alegătorilor la precedentele alegeri pentru formarea unei coaliții de centru-dreapta, un proiect politic menit să fie o alternativă salubră, modernă și energică la guvernarea dominată în prezent de PSD”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt motivele pentru care, potrivit sursei citate, Alianța Dreapta Unită este cea mai bună soluție atât pentru alegătorii liberali care nu se simt reprezentați de alianța PSD-PNL, cât și pentru viitorul României.

„Alegătorii liberali, care în mod tradițional rezonează cu valorile și principiile liberale, sunt astăzi în fața unei decizii cu privire la votul la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Pe de o parte, pe buletinul de vot vor regăsi o alianță patronată și controlată de PSD, iar pe de altă parte Alianța Dreapta Unită.

Practic, un alegător de dreapta care va dori să voteze o formațiune politică de orientare liberală va avea o singură opțiune, dacă nu dorește să pună ștampila pe PSD, și aceea este Forța Dreptei și Alianța Dreapta Unită”, se mai arată în comunicatul transmis de Forța Dreptei.

Absenteismul nu este însă o soluție, iar un vot acordat PNL este un vot acordat PSD, mai spun semnatarii comunicatului, care îi îndeamnă pe alegătorii liberali și nu numai să susțină Forța Dreptei, acordând un vot Alianței Dreapta Unită.

„Totuși, nu trebuie trecut cu vederea nici efectul indirect pe care l-ar avea absenteismul celor care gândesc liberal, care asumă această orientare politică, anume că absența unui liberal la alegerile din 9 iunie este un vot în plus pentru PSD.

Îndemnul pe care îl facem este către toți românii care împărtășesc valorile de dreapta, care și-au făcut un rost în viață prin muncă proprie și care prețuiesc cinstea și verticalitatea, de a oferi o șansă liberalismului autentic și de a susține Forța Dreptei în alegerile de duminică, 9 iunie.

Aceasta presupune un vot pentru lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită pentru Parlamentul European, unde susținem oameni de toată isprava, un vot care va însemna totodată un semnal major dat actualului bloc politic comasat în jurul PSD și va reprezenta semnalul schimbării de care are nevoie România”, încheie reprezentanții Partidului Forța Dreptei.

Material susținut de Partidul Forța Dreptei – Alianta Dreapta Unita CMF: 41240007

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate