Alegeri 2024

Forța Dreptei: ”România poate face diferența la nivelul UE. Exercitați-vă dreptul de vot!”

Partidul Forța Dreptei, parte a Alianței Dreapta Unită, îndeamnă românii să meargă duminică la vot și explică miza alegerilor europarlamentare.
06.06.2024 | 17:47
Forta Dreptei Romania poate face diferenta la nivelul UE Exercitativa dreptul de vot
Alianța Dreapta Unită, un nou îndemn de participare la scrutinele de duminică Sursa foto: Forța Dreptei
ADVERTISEMENT

Alegerile pentru Parlamentul European au început joi, 6 iunie, primele secții de votare deschizându-se în Olanda. România se află încă la 3 zile distanță de scrutinul pentru desemnarea celor care ne vor reprezenta la Bruxelles.

Forța Dreptei: ”România poate face diferența la nivelul UE”

Alegerile pentru desemnarea eurodeputaților reprezintă un eveniment de o importanță majoră pentru cei 373 de milioane de cetățeni, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Aceștia sunt așteptați la urne pentru a-i alege pe cei 720 de membri ai viitorului legislativ European.

ADVERTISEMENT

„România, care este a șasea țară ca mărime din Europa, luând în considerare atât populația, cât și suprafața teritorială, are un rol semnificativ de jucat în construcția viitorului Uniunii Europene.

Alianța Dreapta Unită susține cu tărie că România trebuie să-și asume rolul de partener important la masa decizională a Europei, în această reformă și să renunțe la ‘sfiala’ de care a dat dovadă în cei 17 ani de la aderare.

ADVERTISEMENT

Atuurile României sunt evidente și țin atât de poziția geostrategică și de securitate, mergând până la resursele naturale și energia verde, forța de muncă calificată, cultura, inovația tehnologică și agricultura.

În plus, România, situată într-o poziție crucială la granița estică a UE, are o participare activă la apărarea comună, contribuind la stabilitatea și securitatea regiunii”, arată reprezentanții Partidului Forța Dreptei, formațiune care, alături de USR și PMP, este parte din Alianța Dreapta Unită.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse alte puncte forte ale României sunt „resursele naturale variate, având inclusiv un potențial semnificativ pentru energie regenerabilă”, sectorul IT&C „aflat în plină expansiune și recunoscut pentru inovație și talentul tinerilor profesioniști”, o forță de muncă „bine educată și calificată, cu o rată înaltă de competențe lingvistice și tehnice”, dar și un sector agricol „robust, cu potențial de a asigura securitatea alimentară în Europa”.

Reprezentanții Alianței Dreapta Unită mai explică faptul că, valorificând aceste puncte forte și angajamentul față de valorile și obiectivele europene, România poate juca un rol esențial prin contribuția sa la reforma UE.

ADVERTISEMENT

”Exercitați-vă dreptul de vot!”

Principalul subiect al acestei reforme îl reprezintă simplificarea procesului de luare a deciziilor, prin renunțarea la unanimitate/drept de veto, cu excepția extinderii și a politicii externe și de securitate, și trecerea la votul majoritar calificat (VMC).

„În anumite domenii, alese de guvernele naționale, Alianța Dreapta Unită propune introducerea unui veto moderat – un stat membru se va putea opune unei decizii, doar atunci când obține susținerea a cel puțin unui alt stat membru.

Recentul exemplu al aderării României și Bulgariei la Schengen arată, fără echivoc, modul în care guvernele antieuropene pot lua ostatică Uniunea prin dreptul de veto.

VMC implică două condiții pentru luarea unei decizii: susținere din partea majorității statelor membre (55%) și întrunirea a 65% din populația UE. În acest context, România este avantajată de faptul că reprezintă aproape 5% din populația UE.

Alianța Dreapta Unită are voința și determinarea politică pentru a crește rolul României în ecuația UE. Prin candidații noștri la alegeri, luptăm pentru valorile în care credem și care vor fi reprezentate și apărate la nivel european.

Alianța Dreapta Unită vă așteaptă la vot! Nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Informați-vă, analizați programele electorale și candidații, și mergeți la vot! Alegerile europarlamentare nu sunt doar despre politicieni și partide, ci despre viitorul nostru comun.

Participați activ la procesul democratic și exercitați-vă dreptul de vot. Împreună, putem construi o Europă mai puternică și mai unită!”, mai spun reprezentanții formațiunii politice.

Material susținut de Partidul Forța Dreptei – Alianța Dreapta Unită CMF: 41240007

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”