Forță și viteză | Jucătorii africani pe care trebuie să îi ai în echipa ta la FootballCoin!

02.02.2019 | 11:14
Forta si viteza  Jucatorii africani pe care trebuie sa ii ai in echipa ta la FootballCoin

“Sunt chemat la datorie pentru dragostea de țară și de oameni.” Cuvintele președintelui Liberiei, George Weah. Cunoscut și pentru faptul că e singurul fotbalist din lume care a fost numit jucătorul anului în Africa, Europa și în lume în același an – 1995. Aceasta este doar una dintre poveștile Africii. Altele se desfășoară acum în marile campionate ale Europei și noi o să aruncăm un ochi prin loturile echipelor să vedem ce fotbaliști africani joacă frumos. Pentru emblemă și, mai ales, pentru oameni.

Analiza noastră e bună și dacă intenționezi să adaugi în echipa ta de la FootballCoin ingredientele originare din Africa: forța și viteza pe teren. So, this is Africa:

Wilfried Zaha – Crystal Palace

Născut în Coasta de Fildeș, urmașul lui Drogba și Yaya Touré, Zaha s-a mutat cu familia în Londra când avea 4 ani. Așa și-a început peripețiile pe teren la academia lui Crystal Palace. Cariera lui de fotbalist a avut un capitol scurt scris pe Old Trafford, în 2013, fiind și ultimul transfer făcut de Sir Alex Ferguson înainte să se retragă. Escala a fost scurtă, el fiind trimis împrumut la vechea echipă, acolo unde avea să și rămână.

În acest sezon, Zaha a adunat 4 goluri, 5 assist-uri și 772,36 puncte în competițiile de Football Fantasy. E free, așa că merită un loc în echipa ta pentru etapa de Premier League din acest weekend, în care te poți înscrie gratuit.

Nicolas Pepe – Lille

Un alt jucător al Coastei de Fildeș, Nicolas Pepe a adunat cel mai mare punctaj din Ligue 1 în acest sezon, 715 puncte. Cu 17 goluri și 10 assist-uri și-a bucurat suporterii, ajutându-și echipa în lupta de pe podiumul Franței.  În clasamentul golgheterilor, îl urmează pe Mbappé la diferență de 1 gol. Forma sa bună l-a așezat în vizorul cluburilor mari de Europa, iar Nicolas nu zice “nu” unui transfer în vară. Se vorbește despre Arsenal și ar fi interesantă o mutare în Premier League, acolo unde ar încânta fanii cu driblingurile, viteza și creativitatea sa.

Chamed Nasser – Gaz Metan Mediaș

Lui Chamed Nasser îi place în Liga 1, dovadă stau și cele 2 goluri și 2 assist-uri adunate pentru Mediaș în acest sezon. Fotbalistul s-a născut în Franța, la Lyon, dar pe lângă naționalitatea franceză, el a dobândit-o și pe cea din Insulele Comore, jucând pentru naționala arhipelagului format din insule vulcanice de 15 ori.

Un alt jucător cu origini africane este Ely Fernandes ,colegul lui Chamed de la Mediaș. Născut în Republica Capului Verde, Fernandes a jucat la nivel de seniori în Portugalia, de unde a și venit în România, fiind cumpărat de la echipa Pinhalnovense, Setubal.

Dacă îți pregătești echipa FootballCoin pentru etapele următoare din Liga 1, sunt de urmărit și algerianul Rachid Aït-Atmane și nigerianul Simon Zenke, jucătorii lui Dinamo.

Kalidou Koulibaly – Napoli

Te pasionează fotbalul din Serie A? Dacă vrei să te înscrii în etapa aceasta din competiția free Football Coin special creată pentru Italia, te anunțăm că fundașul central al lui Napoli, senegalezul Kalidou Koulibaly are 599 de puncte adunate în acest sezon. Dacă încă nu ai strâns buget pentru transferuri, poți participa în competiții și poți câștiga premiile în XFC, astfel încât să-l ai în viitorul apropiat pe Koulibaly printre titulari.

Achraf Hakimi – Borussia Dortmund

Născut în Madrid, cu părinții marocani, Hakimi a jucat 14 meciuri pentru naționala Marocului. Crescut în “La Fábrica”, academia de fotbal a Realului, Achraf Hakimi a intrat pe teren în echipa mare de 9 ori, apoi a fost împrumutat în Germania, la Borussia Dortmund, în 2018. Fundașul dreapta are 2 goluri și 4 assist-uri în acest sezon și a adunat 583 de puncte la Football Fantasy. Tânăr, bun și de viitor. Pentru Dortmund, Real și, evident, Maroc.

 

Aïssa Mandi – Real Betis

Aïssa Mandi se află cu Betis pe locul 8 în La Liga, într-un sezon pe care suporterii și-l vor aminti drept sezonul în care au câștigat cu 4-3 în fața Barcelonei după un meci superb. Fotbalistul cu părinți algerieni s-a născut în Franța unde a și început cariera fotbalistică la Reims, unde a și rămas vreme de 16 ani, până să fie cumpărat de Real Betis, în 2016. Are 25 de meciuri jucate pentru Algeria și un gol înscris, iar la Betis în acest sezon are un assist și 7 clean sheet-uri.

Yacine Brahimi – Porto

Jucătorul cu părinți algerieni s-a născut în Paris și recunoaște că îl imita de mic pe Zidane, atunci când juca fotbal pe străzile cartierului său. Brahimi a fost selectat la academia Clairefontaine, apoi în centrul de pregătire al echipei PSG, ajungând într-un final la Rennes, pentru care avea să și debuteze în fotbalul profesionist. Drumul său a continuat în Spania, la Granada, apoi în Portugalia, la Porto, pentru care joacă și acum.

Cât despre alegerea echipei naționale, Brahimi a fost în tabăra Franței la nivelul junioratului, jucând în competiții dedicate juniorilor U16 până la cele de U21. În 2013, fotbalistul a ales să reprezinte Algeria, pentru care a jucat la World Cup 2014 și Cupa Africii pe Națiuni în 2015.

În acest sezon, are 7 goluri și 1 assist pentru Porto și 238 de puncte adunate la FootballCoin. E tehnic, recunoscut pentru “momentele Brahimi”, talentat și, foarte important, free în competiția de Football Fantasy.