Fotbal intern

Fortăreaţa din Gruia! FCSB nu mişcă la Cluj din 2015 şi CFR are un sezon perfect pe teren propriu

14.06.2020 | 12:58
Fortareata din Gruia FCSB nu misca la Cluj din 2015 si CFR are un sezon perfect pe teren propriu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB este derby-ul primei etape din Liga 1 de la reluarea competiției, iar partida poate decide în linii mari campioana României din actualul sezon.

Formația pregătită de Dan Petrescu are un sezon perfect pe teren propriu, iar FCSB nu a mai reușit să câștige un meci în „Gruia” din august 2014.

ADVERTISEMENT
  • 10.08.2014: CFR Cluj – FCSB 0-1 (Cr. Tănase 16)

CFR Cluj are un sezon perfect pe teren propriu, fără nicio înfrângere în campionat, iar în ultimul meci direct cu FCSB s-a impus cu 1-0, în urma reușitei fabuloase a lui Paulo Vinicius, care nu i-a lăsat nicio șansă lui Cristi Bălgrădean.

  • 12 victorii, 2 remize, 0 înfrângeri este palmaresul lui CFR Cluj în actualul sezon pe teren propriu (sezon regulat + play-off)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un sezon perfect pe teren propriu. Avantajul înaintea meciului cu FCSB

FCSB este obligată să câștige meciul din „Gruia” pentru a păstra șanse reale la campionat și pentru a se apropia de CFR Cluj. Vicecampioana României nu a mai reușit să se impună în fața CFR-ului din sezonul trecut, 1-0, în ultima etapă din campionat, când Filipe Teixeira și-a luat adio de la „roș-albaștrii” cu o foarfecă de senzație.

  • 1 este locul pe care CFR Cluj îl ocupă în clasament, cu 30 de puncte
  • 2 este locul pe care FCSB îl ocupă în clasament, cu 26 de puncte
ADVERTISEMENT

Cum s-au descurcat în meciurile amicale

FCSB nu s-a descurcat prea bine în meciurile amicale jucate înainte de reluarea campionatului, pierzând meciurile cu FC Voluntari, 0-2 și cu Academica Clinceni, 2-3.

De cealaltă parte, CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în disputa cu FC Hermannstadt, jucat chiar pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, unde vor primi vizita FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Campioana României a arătat de ce este în stare și în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș, pe care a zdrobit-o cu 6-1, în ultimul meci amical al clujenilor înainte de reluarea campionatului.

Meciurile amicale ale FCSB-ului:

  • FCSB – FC Voluntari 0-2 (Mihai Căpățână, Marko Simionovski)
  • FCSB – Academica Clinceni 2-3 (Florin Tănase 32, Man 55 / Buziuc 45+2, Ndongala 64, Moussa 111)

Meciurile amicale ale CFR-ului:

  • CFR Cluj – Hermannstadt 2-1 (Michael Pereira 39, Mario Rondon 53 / Yazalde 59)
  • CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 6-1 (Djokovic 4, 30, Bordeianu 35, Deac 62, Vinicius 65, Chipciu 77 / Roberto 90)

Darius Olaru, nerăbdător înainte de CFR Cluj – FCSB

Darius Olaru vrea să se reia campionatul cât mai repede și visează la meciul cu CFR Cluj, care este decisiv pentru lupta la titlu: „Va fi un pic ciudat, știm ce înseamnă pentru noi, spectatorii. Ne susțin și nu cred că ne va avantaja situația asta.

De această dată, la meciul cu CFR, ne avantajează că jucăm fără spectatori. Jucăm la Cluj, va fi un meci decisiv. Ne vom pregăti bine, vom trata bine și sper să câștigăm acest meci”.

„Dacă vom câștiga acest meci, vom lua o poziție mult mai bună. Vom fi acolo”, a mai spus Darius Olaru pe contul de Facebook al FCSB-ului.

Darius Olaru a continuat și mărturisește că fotbaliștii traversează o perioadă dificilă, dar încearcă să se adapteze cât mai bine, pentru a reveni cu forțe noi la reluarea campionatului.

 „Este o perioadă foarte grea pentru toată lumea, ne antrenăm câte patru. Nu avem ce face, încercăm să ne antrenăm cât mai bine. Avem foarte multe antrenamente fizice, nu ne putem antrena cu mingea. Încercăm să ne adaptăm cât mai bine”, a spus Olaru.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,17 este cota pentru o victorie a gazdelor. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: