Forţele militare turce au ucis 35 de militanţi kurzi. Motivul pentru care au reînceput conflictele

Fortele militare turce au ucis 35 de militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) dupa ce acestia au incercat sa ia cu asalt o baza militara in provincia Hakkari (sud-est), au declarat sambata oficialii militari, relateaza Reuters.

Oficialii au afirmat de asemenea ca bilantul victimelor confruntarilor ce au avut loc vineri la Hakkari indica opt soldati morti si 25 de raniti, potrivit Agerpres.
Conflictul intre PKK, care lupta pentru autonomie, si armata turca a izbucnit in iulie anul trecut, dupa prabusirea unui armistitiu. Mii de militanti, membri ai fortelor de securitate si civili au fost ucisi in confruntarile din sud-estul tarii, cu populatie majoritar kurda. Armata lanseaza in mod constant atacuri impotriva PKK in zone rurale din sud-estul tarii si in nordul Irakului, unde isi are baza conducerea PKK.

Dupa mai bine de doi ani de armistitiu, conflictul kurd a reizbucnit in iulie trecut, ceea ce a marcat sfarsitul negocierilor de pace angajate in 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capat rebeliunii care a facut circa 400.000 de morti din 1984.

Sursa: stirileprotv