Life

Fosilele misterioase descoperite pe teritoriul Chinei. Se aseamănă cu un dragon

Niște fosile asemănătoare unui dragon au fost găsite recent în China. Ce spun cercetătorii despre descoperirea uluitoare.
10.05.2024 | 16:56
Fosilele misterioase descoperite pe teritoriul Chinei Se aseamana cu un dragon
Fosile asemănătoare unui dragon au fost descoperite în China. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scheletul unui „dragon chinezesc”, vechi de 240 de milioane de ani a fost dezvăluit pentru prima dată. Fosilele misterioase au fost descoperite în China, într-o zonă cunoscută de specialiști.

Fosile ce par de dragon au fost găsite în China

Resturile unei creaturi gigantice, ce a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani, foarte asemănătoare cu un dragon, au fost dezvăluite de paleontologi pentru prima dată în întregime.

ADVERTISEMENT

Animalul de cinci metri lungime, denumit Dinocephalosaurus orientalis, era întâlnit în sud-vestul Chinei, în perioada triasică, iar specia a fost identificată pentru prima dată în urmă cu 21 de ani.

Totuși, aspectul său nu a putut fi știut cu existate din cauza fosilelor incomplete. Între timp, paleontologii au descoperit și alte rămășițe, având astfel ocazia să reconstituie un specimen în toată splendoarea sa.

ADVERTISEMENT

Pentru a construi un schelet de „dragon” complet, specialiștii au folosit fosile de la alte șapte exemplare găsite în China, în provincia Guizhou. Situată în partea de sud, această zonă este cunoscută pentru descoperirile paleontologice uluitoare.

Specia era adaptată la viața acvatică

După ce au pus cap la cap fosilele găsite, specialiștii și-au dat seama că Dinocephalosaurus orientalis avea gâtul mult mai lung decât se așteptau, ceea ce face ca animalul să semene atât de mult cu un dragon.

ADVERTISEMENT

Iar după modul în care arată specia, s-a constat că animalul era adaptat la viață oceanică. Însă, în ciuda felului în care se prezintă fosilele misterioase din China, oamenii de știință afirmă că acesta nu era înrudit cu plesiozaurii.

De menționat este că proiectul de cercetare a fost unul internațional. La cercetări au ajutat specialiști din Scoția, Germania, SUA și China. Fosilele au fost studiate timp de 10 ani la Institutul de Paleontologie a Vertebratelor și Paleoantropologie din Beijing.

ADVERTISEMENT

„Această descoperire ne permite să vedem acest remarcabil animal cu gât lung în întregime pentru prima dată. Este încă un exemplu al lumii ciudate și minunate a Triasicului, care continuă să îi deruteze pe paleontologi.

Suntem siguri că va captiva imaginația din întreaga lume datorită aspectului său care amintește de miticul dragon chinezesc”, a dezvăluit  Dr. Nick Fraser, custode de științe naturale la National Museums Scotland, conform iflscience.com.

ADVERTISEMENT
Tags: