Federer şi Djokovic, atacaţi de un fost lider mondial: “Joacă doar pentru bani”

Gabriel Esanu   
in Sporturi
06/04/2018, 20:35
Federer şi Djokovic, atacaţi de un fost lider mondial: “Joacă doar pentru bani”

Evgheni Kafelnikov îi acuză pe cei doi mari jucători că evită să joace la Cupa Davis pentru a nu fi obosiţi în circuitul ATP şi spune că este convins că alta ar fi atitudinea lor faţă de această competiţie dacă ar oferi premii mai consistente.

‘Dacă s-ar acorda premii de 50 de milioane de dolari, din care 10 să ia câştigătoarea, problema ar fi rezolvată. Dacă le dai jucătorilor ocazia să ia 10 milioane de dolari, credeţi-mă că vor juca şi în decembrie. Şi nici nu s-ar mai văita de oboseală. Când au avut şansa să ia două milioane de dolari în două zile, la diverse turnee demonstrative, Federer şi Djokovic au fost prezenţi. Există un singur motiv pentru care ei lipsesc de la Fed Cup: joacă doar pentru bani”, a spus Kafelnikov într-un interviu pentru L’Equipe.

Kafelnikov, 11 ani pentru echipa de FedCup a Rusiei

Kafelnikov a mai spus că lucrurile nu stăteau la fel în perioada în care el evolua: “Pe vremea noastră, şi chiar înainte, jucătorii veneau la această minunată competiţie fără facă tot felul de calcule. Banii sunt importanţi, dar nu ar trebui să fie mai importanţi decât această minunată competiţie”.

Kafelnikov a jucat timp de 11 ani pentru echipa de FedCup a Rusiei, timp în care a lipsit la o singură confruntare, contra Australiei, din cuaza unei accidentări. Evgheni Kafelnikov are 26 de titluri ATP, inclusiv Roland Garros în 1996. A fost lider mondial pe parcursul mai multor săptămâni în 1999.

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×