Fotbal intern

Fost angajat al FRF, acuze grave la adresa lui Răzvan Burleanu: „DNA-ul doarme!”

22.10.2020 | 20:52
Fost angajat al FRF acuze grave la adresa lui Razvan Burleanu DNAul doarme
FRF schimbă regula U21! „Burleanu a spus că vrea să rezolve acest aspect” Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deși se află deja la al doilea mandat în fruntea Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu este în continuare acuzat că este omul serviciilor secrete.

Burleanu a câștigat alegerile pentru postul de președinte al FRF în 2014, când l-a învins pe Vasile Avram, după ce Gică Popescu a fost arestat înaintea scrutinului.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci, au existat voci care au susținut că există o conspirație pentru ca Burleanu să fie în forului, mai ales că el nu fusese un nume cunoscut în fotbalul românesc.

Pompiliu Popescu îl desființează pe Răzvan Burleanu: „Să vină DNA-ul!”

La șase ani după ce a câștigat alegerile din 2014, Răzvan Burleanu se află deja la jumătatea celui de-al doilea mandat, după ce s-a impus și în 2018 în fața lui Ionuț Lupescu, cel care a ajuns între timp să lucreze pentru Federația din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu este fostul medic al echipei naționale de fotbal a României și a luat parte la cea mai mare performanță din istoria „tricolorilor”, sferturile Campionatului Mondial din 1994. Popescu, în vârstă de 69 de ani, s-a ocupat de echipa națională din 1987 până în 2016, când a fost îndepărtat.

Medicul este un aprig contestatar al lui Răzvan Burleanu și susține că președintele FRF a fost împins și este susținut în funcție de către politicianul Vasile Dâncu și de șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. Popescu a comentat și despre variantele în care Burleanu ar putea fi îndepărtat de la FRF.

ADVERTISEMENT

„Este intangibil, însă sunt trei modalități pentru ca el să plece: să îl ia Dâncu de acolo, că el l-a pus. Dâncu trebuie să fie pus să facă acesta. 

Al doilea: să vină DNA și să îi găsească ce a făcut și al treilea: să vină alegerile, iar noul guvern să schimbe din temelii tutela. 

ADVERTISEMENT

Eduard Hellvig, șeful SRI-ului, îl poate pune pe Dâncu să-l dea afară pe Burleanu. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. DNA-ul doarme! Acestea sunt cele 3 modalități”, a declarat Pompiliu Popescu la Realitatea Sportivă.

I-a acuzat pe Ilie Dumitrescu de ratarea calificării în 1994: „N-a mușcat din adversar”

Fostul medic al echipei naționale nu se află la primele declarații tăioase despre foștii săi colaboratori. În 2019, Popescu i-a acuzat pe Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu de ratarea calificării în semifinalele Campionatului Mondial din 1994.

Am plecat cu prea multă încredere că-i vom scoate pe nordici. Iar suflul ne-a crescut și după ce Răducioiu, care atinsese o formă extraordinară, a reușit să egaleze spre finalul celor 90 de minute. Au venit însă blestematele de prelungiri și penalty-uri.

La golul lui Kenneth Andersson, mingea nu mai ajungea spre Prunea dacă Ilie Dumitrescu îl bloca la centrare pe Roland Nilsson. El a făcut doar «ham-ham», dar n-a mușcat din adversar. Florin a greșit și el când a plecat târziu pe centrare, iar mingea l-a găsit sub traiectorie.

O spun însă cu tărie: calificarea s-a pierdut în gheata lui Dan Petrescu, la loviturile de departajare! Aproape nimeni n-a vorbit despre treaba asta! Le luaserăm deja fața după ratarea lui Mild, iar dacă Petrescu ar fi marcat eram în semifinale, fiindcă și Ilie a transformat apoi ultimul penalty din prima serie de cinci șuturi. Nu mai ajungea să tragă și Belo, spunea medicul în 2019.

O nouă rundă de alegeri pentru președinția Federației Române de Fotbal va avea loc în 2022. Nu se știe dacă Răzvan Burleanu va candida din nou, pentru un al treilea mandat.

ADVERTISEMENT