Sport

Fost antrenor la CFR Cluj, cehul Dușan Uhrin a vorbit deschis despre duelul ardelenilor cu Slavia Praga: ”Aici antrenorii au puteri depline”

CFR Cluj, avertizată înaintea duelului cu Slavia Praga de fostul antrenor al feroviarilor Dusan Uhrin. De ce crede cehul că gazdele sunt favorite.
06.10.2022 | 17:15
Fost antrenor la CFR Cluj cehul Dusan Uhrin a vorbit deschis despre duelul ardelenilor cu Slavia Praga Aici antrenorii au puteri depline
Dusan Uhrin a analizat punctele forte ale Slaviei Praga și a CFR-ului înaintea duelului din Conference League. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj o întâlnește pe Slavia Praga în etapa a treia din faza grupelor Conference League, joi, de la ora 22:00. În ciuda aparentei liniști de la Cluj, meciul ar putea fi decisiv pentru antrenorul Dan Petrescu.

Dusan Uhrin: ”Slavia are soluții foarte bune în atac”

Antrenorul Dan Petrescu a fost reconfirmat în funcție și, aparent, are tot sprijinul patronului Neluțu Varga pentru a duce la bun sfârșit contractul scadent în 2024 și pentru noi succese în Europa.

ADVERTISEMENT

Feroviarii au însă un start de sezon ezitant în competițiile continentale intercluburi. Rezultatele, însă, și mai ales jocul CFR-ului l-a adus pe Dan Petrescu în situația de a fi contestat de fani și de patronul Neluțu Varga.

Fost antrenor la CFR Cluj, Dusan Uhrin, crede că Slavia Praga are toate resursele la îndemână să obțină un rezultat pozitiv în duelul cu campioana României. Totuși, Uhrin a analizat punctele vulnerabile ale trupei lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

 ”CFR va fi pregătită pentru Slavia. Cu siguranță va juca din spate, nu cred că va presa în vreun fel. Are soluții foarte bune în atac și a marcat multe goluri sezonul trecut”, a spus Hurin, citat de sport.cz.

Care sunt atuurile CFR-ului în viziunea lui Dusan Uhrin

În vârstă de 54 de ani Dusan Uhrin a câștigat un titlu de campion în România cu CFR Cluj. Ulterior a fost dat afară, însă cehul nu le poarta pică ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a detaliat pentru sursa citată care sunt atuurile campioanei României, în ciuda situației explozive dintre Dan Petrescu și patronul Neluțu Varga.

”La Cluj este altfel. Aici antrenorul are puteri depline. Becali este diferit, îi place să intervină în formație, la schimbări. La Cluj nu există așa ceva. Nimeni nu-i spune lui Dan să facă ceva. După părerea mea, este cel mai bun antrenor din România. Are un cuvânt greu de spus la club.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este precum Slavia în Cehia. Are tot ce îi trebuie pentru fotbal. Are cel mai mare buget. Poate doar FCSB să rivalizeze cu ei la acest aspect. Au condiții excelente. Au atât de mulți jucători, încât trebuie să se antrenze pe două terenuri.

Chiar dacă componența echipei s-a schimbat destul de mult, cred că CFR Cluj este la fel de puternică. Dan Petrescu a plecat, apoi s-a întors. Joacă în continuare în sistemul 4-3-3, dar a fost acuzat că joacă prea defensiv.

Din câte am văzut, fanii și-au exprimat nemulțumirea față de el. Au existat speculații că va fi înlocuit, dar Petrescu a rezistat”, a explicat Uhrin, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT