Sport

A luat titlul cu Dinamo, dar se teme de ce e mai rău: „Sperăm să evităm retrogradarea!”. Exclusiv

Ion Marin, fost antrenor la Dinamo, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK, despre revenirea lui Mircea Rednic în „Ștefan cel Mare”, dar și despre meciul pe care echipa roș-albă îl va avea cu Gaz Metan, în campionat.
14.10.2021 | 17:12
A luat titlul cu Dinamo dar se teme de ce e mai rau Speram sa evitam retrogradarea Exclusiv
Fost antrenor la Dinamo, despre revenirea lui Mircea Rednic în „Ștefan cel Mare”: „Sperăm să evităm retrogradarea!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida Gaz Metan – Dinamo se va juca vineri, de la ora 20:30. În prezent, Gaz Metan se află pe locul 14 din Liga 1, cu 8 puncte obținute. Iar Dinamo se poziționează pe locul 15, cu 7 puncte.

Ion Marin salută revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo

Fostul antrenor din „Ștefan cel Mare” vede cu ochi buni revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo și susține că va trebui să facă transferuri de jucători mai valoroși decât cei pe care îi are în prezent formația roș-albă.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ion Marin consideră că obiectivul lui Dinamo în acest sezon este acela de a se salva de la retrogradare.

„Consider că e un lucru bun revenirea lui Rednic. Împreună cu domnul Mureșan, sperăm să fie inspirați și să facă transferurile care trebuie pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

În mod normal, ar trebui aduși jucători care să fie peste valoarea celor care sunt acum. Trebuie aduși jucători pe posturile deficitare. Într-adevăr, au nevoie de timp, înțelegere și susținere.

Să sperăm că anul acesta vom reuși să evităm retrogradarea. Nu mă gândesc la play-off. După părerea mea, anul acesta trebuie să fie foarte realiști și, în primul rând, să evităm retrogradarea. În al doilea rând, să se facă niște pași pentru o reconstrucție a echipei, care, la începutul campionatului viitor, să arate într-un fel, să arate a Dinamo”, a declarat Ion Marin, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a fost readus la Dinamo, în această toamnă, după plecarea lui Dario Bonetti.

Ion Marin: „Va fi un meci greu la Mediaș!”

Ion Marin susține că Mircea Rednic și Ilie Poenaru sunt doi antrenori buni, însă nu se așteaptă la un meci spectaculos între Gaz Metan și Dinamo, deoarece tehnicienii celor două echipe nu au avut timp să-și pună în aplicare filosofia.

„Mircea Rednic are o experiență foarte mare ca antrenor. Da, în ultimii doi ani a avut probleme cu Iașul, cu Viitorul. Dar experiența lui nu poate fi contestată și faptul că el cunoaște clubul Dinamo destul de bine, știe ce trebuie pentru clubul Dinamo, știe unde a fost clubul Dinamo. Și, cu siguranță, va lupta pentru a ajunge din nou Dinamo acolo unde a fost odată.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru este un antrenor bun, după părerea mea. A promovat cu Clinceniul și a reușit un an de excepție. Sigur că anul acesta a început dezastruos, dar Ilie Poenaru este un antrenor care a dovedit că știe și că poate. De altfel, am văzut că destul de rapid i-a echilibrat cât de cât pe cei de la Gaz Metan.

Va fi un meci greu. Sunt două echipe care au nevoie de puncte, care caută să urce în clasament și în joc. Personal, nu mă aștept la foarte multe, pentru că timpul este scurt.

Cred că Mircea Rednic a avut șansa acestei întreruperi pentru a putea să aducă la același nivel, măcar din punct de vedere fizic, jucătorii și, în același timp, să dezvolte relațiile de joc.

După părerea mea, niciuna nu este favorită în meciul de mâine. Nu poți să spui că Dinamo pornește favorită în meciul acesta sau Gaz Metan pornește favorită. Sunt două echipe cam la același nivel”, a mai spus Ion Marin.

  • 3 titluri de campion al României (1982, 1983 și 1984) ca jucător al lui Dinamo a câștigat Ion Marin
  • 1 titlu de campion al României (2002) ca antrenor al lui Dinamo a câștigat Ion Marin
ADVERTISEMENT