Fotbal intern

Fost atacant de la Rapid și Steaua, dezvăluiri din fotbalul românesc: „M-a chemat Busuioc o perioadă. Am jucat pe fals”

27.03.2020 | 12:34
Fost atacant de la Rapid si Steaua dezvaluiri din fotbalul romanesc Ma chemat Busuioc o perioada Am jucat pe fals
Robert Niță a jucat în carieră la Rapid, Steaua sau Oțelul Galați. FOTO: Romanian Soccer
ADVERTISEMENT

Robert Niță, fost atacant la Rapid sau Steaua, a dezvăluit cum a jucat sub un alt nume pentru echipa din Ghencea, pentru că giuleștenii nu îi eliberau legitimația.

„Am jucat pe fals”

Fotbalul românesc a oferit de multe ori momente inedite, rar întâlnite în campionatele de top.

Robert Niță dezvăluie o întâmplare de la începuturile carierei sale, când a trebuit să joace sub o altă identitate la Steaua, pentru că fosta echipă, rivala Rapid, nu îi elibera legitimația.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant, cu prezențe în tricoul naționalei de tineret, recunoaște și cum a ajuns suporter al formației din Giulești.

Prima echipă pe care o iubești este unde te duce tata prima oară. Am deschis ochii în casa bunicilor lângă stadionul Giulești și vrând nevrând am ajuns simpatizant și apoi suporter.

ADVERTISEMENT

Am început fotbalul la Rapid, la o grupă cu 4 ani mai mare, apoi am luat tramvaiul 41 și am ajuns în Ghencea. Unde o perioadă de timp m-a chemat Busoioc, pentru că Rapid nu-mi dădea legitimația.

A trebuit să joc pe fals. Am fost la lotul din Ghencea cu domnul Țiți Dumitriu și Mihai Stoichiță, mă antrenam cu ei, eram junior la Steaua. A fost și Pițurcă principal, tot așa, eram la juniori, făceam parte din lotul echipei mari”, a declarat Robert Niță, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

„A sunat Mihai Stoica, am crezut că e o glumă”

Robert Niță rememorează și momentul în care a fost transferat la Oțelul Galați, unde Mihai Stoica era oficial, direct din Liga 2, de la Cimentul Fieni.

Când jucam în B, a sunat Mihai Stoica de la Oțelul Galați. Am crezut că e o glumă. Nu l-am crezut că e el. M-am întâlnit cu el apoi și m-am dus la Liga 1”, recunoaște Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Robert Niță s-a retras din fotbal în 2010, ultimul club pentru care a evoluat fiind The Cong, din Vietnam.

ADVERTISEMENT
Tags: