Fotbal intern

Fost campion cu FCSB, împiedicat de ultima ordonanță să facă voluntariat la biserică: „Am vrut să ajut, dar e permis un număr limitat de persoane”

17.04.2020 | 12:31
Fost campion cu FCSB impiedicat de ultima ordonanta sa faca voluntariat la biserica Am vrut sa ajut dar e permis un numar limitat de persoane
ADVERTISEMENT

Iulian Roșu a fost văzut, în urmă cu un deceniu, o mare speranță a celor de la FCSB, club la care a făcut primii pași în fotbal. Mijlocașul de bandă, ajuns la 25 de ani, evoluează în prezent la Gloria Buzău, și a vrut, în acest sfârșit de săptămână, să ajute la distribuirea Paștilor, însă noua ordonanță emisă de autorități nu îi permite.

Iulian Roșu, de la titlu cu FCSB la biserică

Iulian Roșu a făcut parte din lotul celor de la FCSB în 2013, când „roș-albaștrii” câștigau titlul, însă cariera sa nu a urmat traseul preconizat în urmă cu aproape un deceniu.

ADVERTISEMENT

Iulian Roșu, fotbalist la Gloria Buzău, în Liga 2, a recunoscut că ar fi vrut să facă voluntariat în acest sfârșit de săptămână și să împartă Paștile la domiciliul credincioșilor, însă noua ordonanță emisă de autorități, care permite un număr limitat de voluntari la fiecare biserică, nu i-a permis.

Aș fi vrut să-mi ajut tatăl, dar e permis un număr limitat de voluntari de către autorități, care să ajute în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

Doar cinci persoane pot să meargă la casele oamenilor, ca să dea Lumina, pâinea binecuvântată în formă de prescuri, stropită cu aghiasmă și vin, numita ‘Paști’. La biserică există deja aceste persoane – preoții, cel care vinde lumânări, cântărețul de la strană…

Dacă rămânea ordonanța originală a Guvernului, atunci puteam să ajut și eu, aș fi fost bucuros să o fac, dar s-a modificat și nu am cum, trebuie să facem cum ne cer autoritățile”, a declarat Iulian Roșu, conform Sport.ro.

ADVERTISEMENT

A terminat Facultatea de Teologie

Iulian Roșu deazăluie că terminat cursurile Facultății de Teologie iar, pe viitor, ia în considerare să devină preot.

Eu am terminat Facultatea de Teologie, iar anul acesta trebuia să fac și un an de pastorală, fără care nu pot sluji ca preot.

ADVERTISEMENT

Mai ales acum, cum a fost cu nebunia asta cu coronavirusul, nu am putut să mă apuc”, recunoaște Iulian Roșu.

ADVERTISEMENT
Tags: