Sport

Fost căpitan al Băniei, semnal de alarmă pentru jucătorii Universității Craiova: „Să lase telefoanele în pace!” Exclusiv

Silvian Cristescu, fost căpitan al oltenilor, le-a atras atenția jucătorilor Universității Craiova, după ce Raul Silva a fost surprins cu telefonul pe durata meciului cu Botoșani.
27.01.2023 | 09:20
Fost capitan al Baniei semnal de alarma pentru jucatorii Universitatii Craiova Sa lase telefoanele in pace Exclusiv
Silvian Cristescu îi sfătuiește pe jucătorii Universității Craiova să renunțe la telefoane. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a debutat cu stângul în 2023, iar oltenii speră să treacă peste înfrângerea cu FC Botoșani, scor 0-1. Silvian Cristescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii alb-albaștrilor trebuie să câștige confruntarea cu Hermannsdat, dar și să renunțe la anumite obiceiuri din afara terenului.

Silvian Cristescu îi sfătuiește pe jucătorii Universității Craiova: „Ziua de odihnă este să mai stai și prin pat. Să mai lase și telefoanele în pace”

Silvian Cristescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIKoltenii trebuie să nu se mai lase distrași de la telefoanele mobile. Acesta a declarat că jucătorii Universității Craiova ar trebui să renunțe la anumite obișnuițe și să își respecte zilele de odihnă.

ADVERTISEMENT

„Il Capitano” a vorbit și despre atuurile lui Eugen Neagoe, dar și cât de importantă este absența sa de pe banca Universității Craiova. Silvian Cristescu este de părere că oltenii au în continuare șanse la titlu, însă vor duce o luptă strânsă cu CFR Cluj, Farul Constanța, FCSB și Rapid București.

Credeți că a avut timp suficient Eugen Neagoe să îndrepte lucrurile la Craiova?

– Eu cred că a avut ceva timp, dar nu suficient pentru că nu se poate peste noapte să se schimbe anumite lucruri. La meciurile din cantonament a arătat foarte bine echipa, din păcate nu s-a întâmplat la fel și la Botoșani, am avut o primă repriză foarte, foarte slabă.

ADVERTISEMENT

Cum vedeți lipsa lui Eugen Neagoe pe banca Universității Craiova, a avut impact asupra rezultatului de la FC Botoșani?

– Contează foarte mult, dar sperăm ca la meciul cu FC Hermannstadt să fie pe bancă, contează foarte mult. Ideea este că la meciul acesta au avut și anumite probleme de lot, jucătorii care s-au accidentat în ultimul moment. Sunt trei puncte pierdute, este un lucru foarte rău, dar poate îi trezește pe jucători acest rezultat.

ADVERTISEMENT

După rezultatul cu FC Botoșani, jucătorii sunt mai motivați să obțină victoria cu FC Hermannsdat?

– Eu așa sper, până la urmă ține de jucători pentru că antrenorul îi antrezează și le explică, dar trebuie să lase și ei anumite preocupări. Din câte văd și eu cred că știu ce se întâmplă în oraș, mulți sunt pierde-vară prin oraș. Când au zi de odihnă este o zi de odihnă, nu o zi de dus pe la cafele, să mânânci prin oraș.

ADVERTISEMENT

Ziua de odihnă este să mai stai și prin pat, dacă te duci să îți iei micul dejun, prânzul și cina la restaurant stai patru, cinci ore pe un scaun și nu este normal. Să mai lase și telefoanele în pace, dacă aș fi și aș avea o putere le-aș interzice telefonul pe timp de noapte, de la ora 10 seara până la 8 dimineața să fie telefoanele strânse.

silvian cristescu se îndreaptă spre tribună după ce a dat lovitura de start
Silvian Cristescu a dat lovitura de start pe stadionul „Ion Oblemenco”. sursă foto: Sport Pictures

Silvian Cristescu, despre șansele la titlu ale Universității Craiova: „Matematica mea că depinzi doar de tine”

FC Hermannstadt este o formație care i-a dat bătăi de cap Universității în acest sezon…

– Este un meci foarte greu, cu o echipă foarte ambițioasă și care stă foarte bine în teren, este foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Eu cred că plusul nostru de valoare și mobilizarea jucătorilor împreună cu „Geană” vor face o treabă bună, adică să câștigăm cele trei puncte. După aceea ne prind partidele de foc cu FCSB, CFR Cluj și Farul Constanța.

Mai sunt șanse la titlu?

– Șanse mai sunt la titlu, de ce nu? Depinde de ce faci în meciurile directe cu CFR Cluj, Farul și FCSB. Cu Rapid am jucat deja cele două meciuri, pentru că eu includ și Rapid în lupta pentru titlu, urmează să te întâlnești cu ei în play-off. Diferența față de locul unu și cinci nu va fi mai mare de patru, cinci puncte. Locul șase nu se știe încă, dar cred că locul șase nu se va bate la campionat. Dacă diferența este de patru, cinci puncte îmi spune matematica mea că depinzi doar de tine.

Ați fost coleg la Craiova cu Eugen Neagoe, ce amintiri aveți cu el în perioada petrecută în același vestiar?

– Foarte multe amintiri am cu el, a fost colegul meu de cameră ani de zile. Totul timpul am ținut legătura.

Cum era Eugen Neagoe ca jucător?

– Total diferit față de cum este antrenor, nu pot să dezvălui asta.

„Toate echipele pe care le-a antrenat au fost disciplinate. Are sprijinul total de la toată lumea, care nu este un lucru de neglijat”

Care sunt atuurile lui de antrenor la Universitatea Craiova?

– Primul și cel mai bun atuu ar fi că toate echipele pe care le-a antrenat au fost disciplinate, s-a văzut o disciplină tactică care respectă sarcinile. L-am urmărit, indiferent unde a fost s-a văzut că echipa a fost strânsă, compatibilă, cu relații de joc și s-a văzut că a lucrat cu echipa respectivă. Al doilea este că este din Craiova, știe ce se întâmplă, știe spiritul nostru și al treilea atuu este sprijinul total de la toată lumea, care nu este un lucru de neglijat

Poate fi Eugen Neagoe pentru Universitatea Craiova?

– Asta doar rezultatele pot decide, știți că poate să joace echipa cât de bine, dar dacă nu sunt rezultate la Craiova, asta contează. În primul rând vrem rezultate, după de ce nu jucăm frumos. La 1-0 în ultimele minute mai trăgeam de timp și ne luam înjurături, publicul este foarte exigent.

Eugen Neagoe are și probleme de lot, Nicușor Bancu și Ștefan Baiaram sunt indisponibili în următoarele luni…

– Este cel mai mare handicap al lui „Geană” în perioada asta. Statistic vorbind de ce s-a întâmplat înainte erau cei mai în formă și printre cei mai valoroși, iar atunci când îți lipsesc doi dintre cei mai buni este mai greu. Sunt jucători în lot care pot să suplinească, chiar dacă nu sunt de aceeași valoare, prin dăruire pot să suplinească. În prima repriză la Botoșani asta ne-a lipsit, determinarea, greșeli copilărești la anumiți jucători, care nu au avut presiune.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt

ADVERTISEMENT
Tags: