Acuze dure la adresa şefilor de la CFR Cluj: “Vor doar comisioane!”

Daniel Vlad   
în Stiri sportive
02/08/2017, 16:54
Acuze dure la adresa şefilor de la CFR Cluj: “Vor doar comisioane!” GALERIE FOTO

Goalkeeperul Mihai Mincă s-a despărţit cu scandal de CFR Cluj. Omul care a apărat în ultimii şase ani poarta formaţiei echipei din Gruia a mărtursit că este deranjat de tratamentul la care a fost supus de către Dan Petrescu, antrenorul său.

Ce s-a întâmplat? Mincă s-a prezentat miercuri dimineaţă la antrenamentul CFR-ului, însă un bodyguard i-a interzis să intre în vestiar. Ulterior portarul a primit din partea clubului un plic în care era o scrisoare ce conţinea rezilierea contractului său cu fosta campionă a României.

Mihai Mincă. Mesajul pentru portar!

Ulterior, pe site-ul oficial al clubului lui CFR Cluj a apărut un mesaj de mulţumire din partea conducerii feroviarilor faţă de anii pe care Mincă i-a petrecut al echipă.

Mulţumim, Mihai Mincă! CFR 1907 Cluj anunţă că a ajuns la un acord pentru rezilierea amiabilă a contractului cu Mihai Mincă, care a apărat culorile clubului nostru în ultimele şase sezoane. Îi mulţumim portarului în vârstă de 32 de ani pentru contribuţia avută la performanţele CFR-ului şi îi urăm mult succes în continuare!”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării “feroviare”.

În schimb, Mincă a declarat: “Nu-mi vine să cred cum am fost dat afară de la CFR, după 6 ani petrecuţi aici şi nu-mi vine să cred ce mi-a făcut domnul Dan Petrescu!

Acum îmi pare rău că n-am acceptat oferta lui Mircea Rednic de a merge la Mouscron, preferând să continui la CFR unde m-am simtit extraordinar”

Dan Petrescu a dat actul la conducere!

Ulterior, Mihai Mincă i-a adus lui Dan Petrescu nişte acuzaţii extrem de dure pe care le-a făcut pentru sportescu.ro. Fostul portar al celor de la CFR l-a acuzat pe Dan Petrescu că l-a trădat fără pic de jenă, dar a recunoscut şi episodul bahic petrecut în cantonament.

Deci hai să-ţi spun adevărul. A fost ultima seară din cantonament, ne-am adunat mai mulţi, am fost vreo 14-15 inşi şi ne-am pus la o bere. Am băut, într-adevăr, până pe la 1-2 noaptea. Dimineaţa la 7 am avut o alergare uşoară şi apoi trebuia să plecăm la aeroport. Eu m-am dus la antrenament la 7 dimineaţa, dar eram cam ofilit.

Cum nu băusem nimic de mai mult timp, m-am resimţit, dar nu numai eu, ci şi ceilalţi. Mi-a zis după 10 minute să nu mai stau şi să mă duc să mă mai odihnesc un pic. M-am dus la hotel. Cu câteva zile înainte, Petrescu a venit la mine şi mi-a zis să nu mă mai gândesc să plec la Mouscron, că a vorbit cu conducerea să-mi mărească contractul şi că vrea să-mi stea capul numai la fotbal. I-am zis: „Mister, vă mulţumesc din suflet, apreciez foarte mult, n-a mai făcut nimeni asta pentru mine

A venit cu contractul de prelungire şi de mărire, pe care l-am semnat mai târziu, iar apoi preşedintele cu juristul au mai venit cu o hârtie. În cazul în care făceam un act de indisciplină, să se rezilieze contractul când vor ei. I-am spus lui Petrescu, iar el a luat foc, mi-a zis că nu se poate aşa ceva şi s-a dus peste ei la masă, mi-a luat apărarea. Apoi mi-a zis că a vorbit cu oamenii, să semnez şi actul ăla, că va rămâne la el şi cât e el la echipă nu îl va da la conducere. I-am spus că merg pe încredere şi că altfel nu semnam acel act. Mi-a zis că îl şi rupe dacă trebuie. Iar eu l-am semnat.

M-am dus la micul dejun, am dat mâna cu Petrescu şi i-am zis: „Mister, pot să vorbesc cu dumneavoastră după ce mâncaţi?” Şi a zis: „Da, da, după ce mănânc, vorbim”. L-am aşteptat la el la birou, a venit şi m-a întrebat: „Ce faci, mă, pe-aicea?” I-am zis că aştept să vorbesc cu el. S-a dus în birou şi după vreo zece minute a venit preparatorul fizic şi mi-a comunicat să vin mâine, că Mister nu are timp azi. În timpul ăsta, Vasile, tot pe lângă mine. Şi-l întreb: „Băi Vasile, ce tot stai pe aici?” „Păi ăstora le e frică de tine, au zis să stau pe-aici, prin preajma ta, să nu loveşti pe careva”. Vă daţi seama, dacă au pus bodyguardul să mă păzească, înseamnă că lucrurile nu sunt ok. Pur şi simplu m-au lucrat, m-au făcut”, a spus Mincă. Însă fostul portar al celor de la CFR Cluj, Mihai Mincă i-a luat în colimator pe Bogdan Mara şi Marius Bilaşco. “Cei doi, Bogdan Mara şi Bilaşco vor comisioanele lor, să aducă pe unul şi pe altul şi să-şi ia banii”, a spus Mincă.

“Mincă a vrut să plece”

La rândul său, Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj a comentat şi el despărţirea de portarul Mihai Mincă. “Nu e nimic spectaculos, legat de Mincă. El a vrut să plece, este adevărat, iar Dan Petrescu ne-a solicitat să îi mărim contractul. I-am mărit contractul în cantonament, Dan Petrescu i-a spus că e un portar pe care se va baza, nu i-a spus că e titular, dar a înţeles Mincă. I-am cerut să semneze acea clauză de reziliere tocmai ca să se ferească să facă ce a făcut. Din păcate, l-a ţinut doar patru zile. Mie îmi pare rău că s-a ajuns aici, chiar aş fi vrut să rămână, pentru că e un portar foarte bun şi are multe calităţi, dar n-am avut ce face. Îi urez mult succes. Pentru Dan Petrescu un lucru foarte important îl reprezintă disciplina, iar pentru mine la fel. N-a fost vorba de niciun bodyguard. Eu am fost la club toată dimineaţa şi n-am văzut aşa ceva”

Închide ×