News

Fost director adjunct al STS, prins primind 75.000 de euro mită. Tribunalul București cere arestarea lui Florin Mihalache

Florin Mihalache, fost director al STS a fost prins în timp ce lua 75.000 de euro mită. Acesta ar fi fost deja reținut pentru 24 de ore de oamenii legii.
13.01.2022 | 15:59
Fost director adjunct al STS prins primind 75000 de euro mita Tribunalul Bucuresti cere arestarea lui Florin Mihalache
ADVERTISEMENT

Florin Mihalache a fost director al STS în perioada 2001-2005, iar acum el a fost prins de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în timp ce lua mită.

Conform Adevărul, Florin Mihalache a fost reținut pentru 24 de ore pentru fapta sa, în timp ce procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea generalului în rezervă.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații i se aduc lui Florin Mihalache. Ce sumă de bani ar fi primit acesta

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Florin Mihalache sunt acelea de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Suma de bani pe care ar fi primit-o generalul în rezervă este de 75.000 de euro, iar el i-ar fi cerut pentru a-și exercita influența asupra unui om de afaceri.

ADVERTISEMENT

Inițial, procurorii au transmis că Florin Mihalache ar fi cerut un automobil de lux în schimbul influenței sale, de la un administrator al unei societăți comerciale.

După aceea, fostul director adjunct al STS a cerut valoarea în euro a acestei mașini. Este vorba despre un Audi Q7 sau un BMW X7 pe care acesta și le dorea, dar la care a renunțat ulterior.

ADVERTISEMENT

“În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”, au transmis procurorii.

Ce trebuia să facă, de fapt, Florin Mihalache pentru acei bani

DNA a mai precizat și ce trebuia să facă, de fapt, omul de afaceri care a luat mită. Acesta trebuia să intervină pentru a fi stinse niște litigii aflate la instanțele din Capitală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, era nevoie să fie achitate niște datorii în valoare de 1.500.000 de euro.

“Concret, „intervenţia” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro”, a precizat DNA.

Florin Mihalache chiar ar fi încheiat un contract fictiv de împrumut cu persoana în cauză, pe data de 6 ianuarie.

ADVERTISEMENT