Life

Fost Faimos, debut în boxul profesionist! Mirel Drăgan: ”E un sport cu totul nou pentru mine”

Mirel Drăgan, unul dintre Faimoșii care au făcut senzație la Exatlon în cel de-al doilea sezon, a decis să debuteze într-un sport nou pentru el: boxul profesionist.
14.07.2021 | 18:42
Fost Faimos debut in boxul profesionist Mirel Dragan E un sport cu totul nou pentru mine
Mirel Dragan va debuta in boxul profesionst in gala de langa Timisoara Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Multiplu campion mondial în sporturile de contact, Mirel Drăgan a decis să își testeze limitele la maximum, motiv pentru care va debuta, cât de curând, în boxul profesionist.

Mirel Drăgan, debut în boxul profesionist

Mirel Drăgan a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre gala care va avea loc pe 30 iulie, la Dumbrăvița, lângă Timișoara, o gală de box profesionist la care vor lua parte campioni mondiali din domeniu.

ADVERTISEMENT

”E un sport cu totul nou pentru mine, dar vreau să îmi depășesc limitele și să îmi completez aria de cunoștințe când vine vorba despre sporturile de contact și experiențele din ringul de luptă”, ne-a dezvăluit Mirel Drăgan, fostul Faimos de la Exatlon.

Mai mult, ne-a precizat el, îi va fi destul de dificil să se adapteze la regulile din box, în ring, după ani de antrenamente în Kempo MMA.

ADVERTISEMENT

”Cred că îmi va fi foarte greu să lovesc doar cu brațele având în vedere că practic Kempo de mic copil, de la vârsta de 6 ani. Dar, sunt sigur că voi rezista tentației de a nu face vreo aruncare sau a lovi cu piciorul”, ne-a mai spus Mirel Drăgan.

Mirel Drăgan, antrenamente epuizante pentru debutul în box

Evident, Mirel Drăgan s-a pregătit în mod special pentru a face față meciului de box cu un adversar cu multă experiență în acest sport.

ADVERTISEMENT

”Antrenamente am făcut de două ori pe zi, unele dintre ele le-am avut cu Flavius Biea, cel care luptă și în main-event-ul galei de la Timișoara. Mi-a mai arătat tehnici, m-a învățat ce se putea. Oricum, sper ca debutul să fie unul bun, cu victorie și sper să îmi reușească arma secretă: croșeul de stânga”, a mai spus, pentru FANATIK, Mirel Drăgan.

În altă ordine de idei, recunoaște Mirel Drăgan, boxul îl va învăța să se controleze mai bine, situația din ring obligându-l să reacționeze cerebral, nu instinctual, așa cum se întâmplă, deja, în Kempo MMA în cazul lui.

ADVERTISEMENT

”Va trebui să fiu foarte atent să nu fac vreo proiectare, vreo sugrumare, atunci când aș avea posibilitatea, așa cum se întâmplă în Kempo”, ne-a mai spus, râzând, Mirel Drăgan.

Mirel Drăgan, în ring alături de Flavius Biea și Bogdan Stoica

Gala de la Timișoara aduce în fața amatorilor boxului de la noi o luptă pentru titlul mondial, Flavius Biea fiind în fața meciului în care își apără titlul IBA Inter-Continental împotriva mexicanului Ivan Alvarez.

În ring va urca și Bogdan Stoica, tot într-o luptă împotriva unui mexican, dar și alți boxeri renumiți de la noi din țară care vor avea, la rândul lor, adversari de calibru.

”Am, sincer, emoții pentru meci. Nu emoții de teamă, așa ceva nu poate exista în cazul unui sportiv care face lupte, sunt emoții contructive. Dar, acum sunt dublate pentru că este vorba de un sport pe care nu l-am mai practicat, un sport diferit de ceea ce știu eu, cu alte reguli”, a mai dezvăluit, pentru FANATIK, Mirel Drăgan.

Mirel Drăgan e campion mondial la Kempo

Mirel Drăgan, unul dintre Faimoșii de la Exatlon din cel de-al doilea sezon, este, acum, campion mondial în Kempo, pentru a treia oară deja. Un obișnuit al galelor de kick-boxing și MMA de la noi din țară, Mirel Drăgan are un palmares covârșitor de victorii la categoria lui de greutate.

Mirel Dragan
Mirel Dragan a fost premiat de ministrul Eduard Novak Sursa foto: Facebook

Mirel Drăgan este deținătorul centurii negre cu 4 Dan în Kempo MMA, el fiind, recent, premiat pentru întreaga lui activitate sportivă și de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

”A fost o onoare să primesc o medalie și o diplomă din mâna domnului ministru Eduard Novvak, mai ales că este este, la rândul lui, un sportiv de mare valoare, cu medalie olimpică. El chiar înțelege despre ce este vorba în sport și mă bucur că susține performanța”, a mai spus pentru FANATIK fostul Faimos, Mirel Drăgan.

ADVERTISEMENT