Sport

Fost internațional italian, ipoteze șocante după moartea lui Gianluca Vialli: „Trebuie să investigăm ce substanțe am luat”

Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli, însă discuția a luat-o cu totul în altă direcție.
17.01.2023 | 17:24
Fost international italian ipoteze socante dupa moartea lui Gianluca Vialli Trebuie sa investigam ce substante am luat
Dino Baggio a lansat ipoteze șocante în contextul morții lui Gianluca Vialli. Sursă foto: @Planet Football.
ADVERTISEMENT

Ziua de 6 ianuarie 2023 va rămâne una neagră pentru istoria fotbalului italian. Gianluca Vialli, fostul mare atacant al „Squadrei Azzura”, s-a stins la vârsta de 58 de ani din cauza cancerului pancreatic. Dino Baggio, fostul mare internațional italian, a făcut afirmații șocante în contextul decesului fostului său coleg de la Juventus.

Dino Baggio, ipoteze șocante după moartea lui Gianluca Vialli, fostul său coleg de la Juventus: „Trebuie să investigăm substanțele consumate în acea perioadă”

Dino Baggio, fost mijlocaș defensiv în naționala Italiei, care a reușit să adune 60 de selecții și să înscrie șapte goluri, a venit cu ipoteze șocante în cazul morții lui Gianluca Vialli. În timp ce vorbea despre trecerea în neființă a fostului coechipier din lotul Italiei, Dino Baggio a îndreptat atenția spre dopaj care devenise un trend în fotbalul italian, în perioada anilor ’90.

ADVERTISEMENT

Cu șase trofee în palmares, Dino Baggio a dezvăluit că toți fotbaliștii italieni se dopau în acea perioadă, iar acum se teme pentru sănătatea lui. „Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu.

Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme. Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

În anii mei (n.r. – anii ’90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism”, a fost ipoteza lansată de Dino Baggio.

Dino Baggio, amintiri de poveste cu Gianluca Vialli: „A fost un om de vestiar”

Dino Baggio a fost coechipier cu Gianluca Vialli atât la Juventus, în perioada 1992-1994, cât și la naționala Italiei între anii 1991 și 1992. A fost suficient ca cei doi foști mari fotbaliști să sudeze o relație de prietenie.

ADVERTISEMENT

Fost mijlocaș la Torino, Inter sau Lazio, Dino Baggio a scos în evidență bunătatea lui Gianluca Vialli. „Am amintiri minunate cu Gianluca, a fost un om de vestiar și a vrut mereu să-i ajute pe tinerii jucători să crească”, au fost cuvintele lui Dino Baggio într-un interviu pentru televiziunea italiană TV7, citat de Gazzetta dello Sport.

Gianluca Vialli a rămas cunoscut în istorie ca fiind unul dintre cei mai buni atacanți. În Serie A, regretatul fotbalist a înscris peste 100 de goluri pentru Cremonese, Sampdoria sau Juventus. Rând pe rând, entități din lumea fotbalului i-au adus un ultim omagiu la vremea respectivă fostului jucător.

ADVERTISEMENT

Juventus, probleme cu dopajul la începutul anilor ’90

În urmă cu patru ani, Juventus a fost acuzată de dopaj de fostul manager al lui Ajax, David Endt. Mai exact, fostul oficial al „lăncierilor” a făcut referire la finala Ligii Campionilor din 1996, câștigată de „Bătrâna Doamnă” la loviturile de departajare.

În urma unei anchete, doi oameni de ştiinţă italieni, au înaintat aceeași acuzație, menționând că au avut acces la documentele interzise de clubul italian în timpul unei investigații din 1998.

Potrivit verdictului dat de cercetători, jucătorii lui Juventus s-au dopat cu eritropoietină (EPO) înaintea meciului cu Ajax din finala Ligii Campionilor 1996.

ADVERTISEMENT