Sport

Fost jucător al Stelei, declarații halucinante. E rupt de fotbalul românesc: „Știam că Rădoi antrena prin țările arabe”

Joe Panait s-a declarat surprins în momentul în care a aflat că Mirel Rădoi antrenează echipa națională a României: „Nu antrena în țările arabe”, a fost reacția halucinantă a omului cu patru titluri de campion în palmares, toate în tricoul Stelei.
07.10.2021 | 22:42
Fost jucator al Stelei declaratii halucinante E rupt de fotbalul romanesc Stiam ca Radoi antrena prin tarile arabe
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a trecut nici măcar un deceniu de când s-a stabilit în Germania, la Reklinhausen, un orășel situat la doar 25 de kilometri de Dortmund, Aurel „Joe” Panait, unul dintre jucătorii importanți ai Stelei în perioada 1991-1996 a rupt definitiv legătura cu fotbalul românesc.

Așa se face că s-a declarat extrem de surprins când a aflat numele actualului selecționer al României. „Ştiam că Mirel Rădoi antrena ultima dată pe undeva prin ţările arabe”, a reacționat fostul fundaș al roș-albaștrilor, punând, în schimb, tunurile pe FRF pentru decizia de a nu-i convoca fiul la loturile naționale, deși evolua în Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Vineri, 8 octombrie, „tricolorii” vor da piept cu Germania, reprezentativă care s-a instalat deja confortabil în fotoliul de lider al Grupei J din preliminariile CM 2022. Partida este programată de la ora 21:45, pe „Imtech Arena” din Bahrenfeld, Hamburg.

„Joe” Panait a rupt orice legătură cu fotbalul românesc. Nu știa că Mirel Rădoi este selecționer

Nu m-am mai uitat de ani buni la fotbalul din România. Nu mai ştiu nimic ce se întâmplă acolo. Da, vineri mă voi uita la televizor pentru că ştiu că este acest meci al Germaniei contra României.

ADVERTISEMENT

Dar vă rog să nu mă întrebaţi despre naţionala României, pentru că sunt total pe dinafară. Ştiam că Mirel Rădoi antrena ultima dată pe undeva prin ţările arabe.

La fotbal mă uit, dar doar la cel din Bundesliga şi la meciurile mari din Champions League. De aici le susţin pe Bayern şi Dortmund. Când şi când se mai întâmplă să mai ajung la stadion, la Dortmund, dar nu foarte des.

ADVERTISEMENT

La cum joacă Germania, naţionala nu va avea nicio şansă. Nemţii au o adevărată maşinărie de fotbal. Au o mentalitate net superioară nouă. Ei joacă şi în minutul 90 ca şi cum ar fi intrat în primul minut. E o diferenţă uriaşă”, a declarat Aurel „Joe” Panait, conform telekomsport.ro.

Antrenorii români, puși la zid: „Au ajuns niște slugi”

De la meciul cu Germania, fostul fundaș al Stelei și-a îndreptat imediat atenția spre fotbalul românesc și, după ce i-a mitraliat fără milă pe federali – pe motiv că fiul său nu a fost convocat la loturile naționale –  s-a năpustit asupra antrenorilor din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Nu le-am cerut acestor oameni favoruri. I-am rugat doar să aibă disponibilitatea de a-l vedea şi pe băiatul meu, despre care eu pot spune – în calitate de fost fotbalist şi nu de tată – că este talentat.

Nu degeaba a jucat în Bundesliga, la Wuppertal. Cu chiu cu vai, Laurenţiu Roşu l-a chemat la lot pe când era antrenor acolo. L-a băgat zece minute într-un meci. Şi atât. Asta e bătaie de joc.

Să chemi un jucător de la 2000 de kimoletri distanţă şi să-l pui să joace doar zece minute. Nu-l acuz pe Laur. Eu sunt scârbit de sistem. Sunt scârbit de tot ce se întâmplă la FRF. În România nu se va mai face fotbal de calitate multă vreme de acum înainte.

În România, antrenorii au devenit nişte slugi în faţa patronilor. În ţară echipele sunt conduse de către patroni, nu de antrenori. E mai mare ruşinea ce se întâmplă acolo şi noi vorbim acum de performanţă.

În fotbalul românesc, performanţa e doar un vis frumos. Care nu va fi niciodată realizabil atâta vreme cât nu se va schimba ceva la nivel de mentalitate”, a mai spus Aurel „Joe” Panait.

ADVERTISEMENT
Tags: