Fotbal international

Fost jucător la Astra Giurgiu, diagnosticat cu cancer. Colegii lui au plâns la conferința de presă. Video

17.12.2018 | 09:52
Nuno Pinto, fost jucător la Astra Giurgiu, a fost diagnosticat cu cancer

Un fost jucător de la Astra Giurgiu a fost diagnosticat cu cancer. Președintele clubului Vitoria Setubal, echipă la care este legitimat în prezent fundașul Nuno Pinto, a anunțat că în urma unui examen medical s-a descoperit că jucătorul are un limfom. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă în care Nuno Pinto și colegii săi nu și-au putut stăpâni lacrimile. Printre ei s-a aflat și Artur Jorje, fostul jucător de la FCSB.

“Suntem alături de Nuno Pinto nu ca jucător, ci ca om. În cursul unui examen efectuat de departamentul nostru medical s-a descoperit că are un limfom”, a declarat președintele Vitoriei Setubal, Vitor Hugo Valente. “Vestea a venit ca un șoc pentru noi, dar știm că după înfrângere trebuie să urmeze și victoria”, a adăugat șeful departamentului medical al grupării portugheze.

Nuno Pinto a fost diagnosticat cu cancer

“Nuno va avea parte de tot sprijinul nostru, al managerului, al personalului de la club, al colegilor de echipă, al tuturor celor care lucrează aici”, a mai spus Valente. “Nuno Pinto a avut adenopatie, ceea ce înseamnă mărirea unui ganglion aflat în zona inghinală. Mulți jucători fac asta din mai multe motive. Mărimea acestuia ne-a determinat să facem teste complementare, care au dus la acest diagnostic”, a explicat medicul clubului în conferința de presă. Acesta a refuzat să preconizeze data la care fotbalistul s-ar putea întoarce pe teren. “Noi vom încerca să facem tot ce putem pentru ca Nuno să revină cât mai repede pe teren. Suntem în faza de evaluare a bolii. Ulterior vom putea stabili cât va absenta”, a completat.

Linfoma obriga Nuno Pinto a pôr carreira em suspenso

Força Nuno Pinto ? O jogador do Vitória Futebol Clube está a lutar contra um linfoma e vai pôr em suspenso a carreira de futebolista. A confirmação surgiu este domingo, numa conferência de imprensa que contou com a presença do presidente do clube, Vítor Hugo Valente, o médico, Ricardo Lopes e toda a equipa do Vitória FC, juntamente com alguns sócios. No final, Vasco Fernandes transmitiu o apoio dos colegas para com Nuno Pinto. #contamoscontigo

Gepostet von zerozero.pt am Sonntag, 16. Dezember 2018

Nuno Pinto a jucat la Astra Giurgiu

Înconjurat de coechipieri, antrenori, familie și susținători la conferința de presă, Nuno Pinto a fost cuprins de emoții, iar lacrimile l-au împiedicat să se adreseze în fața celor prezenți. În locul său a vorbit căpitanul echipei, Vasco Fernandes. “I-am spus-o deja lui Nuno și vă spun și vouă că este un luptător și că Dumnezeu își trece luptărorii cei mai puternici prin cele mai dure bătălii. El e puternic și beneficiază de ajutorul unor oameni buni. Va beneficia de ajutorul tuturor în această luptă”, a declarat Fernandes.

Nuno Pinto a semnat cu Astra Giurgiu în 2014
Nuno Pinto a semnat cu Astra Giurgiu în 2014

Nuno Pinto are 32 de ani și joacă pe postul de fundaș stânga. În cariera sa a trecut pe la SK Tavriya Simferopol, Boavista Porto, CD Trofense, Levski Sofia, CD Nacional, Astra Giurgiu și Vitoria Setubal. A jucat în 292 de meciuri, a marcat 4 goluri și a dat 41 de pase decisive. La gruparea giurgiuveană a ajuns în iulie 2014, a prins doar 8 meciuri și a fost transferat la Setubal după doar un an. Este coleg în Portugalia cu fostul jucător de la FCSB, Artur Jorje.