News

Moarte suspectă în București. Fost judecător iranian, căutat pentru fapte de corupție, a căzut de la etajul 5 al unui hotel. Bărbatul s-ar fi sinucis

19.06.2020 | 21:57
Moarte suspecta in Bucuresti Fost judecator iranian cautat pentru fapte de coruptie a cazut de la etajul 5 al unui hotel Barbatul sar fi sinucis
Iranianul Reza Mansouri s-ar fi sinucis. Foto: Octav Ganea - Inquam
ADVERTISEMENT

Moarte suspectă la un hotel din București. Un cetățean iranian ar fi „căzut” de la etajul 5, în condițiile în care urma să fie extrădat în Iran.

Polițiștii au fost chemați de căte recepția unității de cazare, cazul fiind preluat de Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri.

ADVERTISEMENT

Potrivit mainnews.ro, iranianul mort este Gholam Reza Mansouri, un personaj controversat dat în urmărire internațională după ce ar fi fraudat statul iranian cu 500.000 de euro.

Un cetățean iranian ar fi căzut de la etajul 5 al unui hotel, pe scara interioară

UPDATE, 19 iunie, ora 21:32 / Conform Mediafax, iranianul s-ar fi sinucis. Cadavrul a fost transportat la INML.

ADVERTISEMENT

Astăzi, la ora 14:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul.

Mansouri s-ar fi sinucis, fiind aproape de extrădare
Mansouri s-ar fi sinucis, fiind aproape de extrădare. Foto: Inquam – Octav Ganea

Cercetările au fost preluate de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri‘. Din primele verificări, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, cetățean străin se afla sub control judiciar la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni ce ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țari”, a precizat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Mansouri a fost acuzat, de asemenea, de mai mulți militanți pentru drepturile omului din Germania, că a torturat și încarcerat zeci de ziariști independenți.

Faptele s-ar fi produs în timpul în care Mansouri era judecător în Iran, moment în care ar fi contrafăcut dovezi și ar fi trimis după gratii mai mulți opozanți ai puterii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost dat în urmărire prin Interpol și arestat în 12 iunie, fiind ulterior plasat sub control judiciar printr-o decizie a Curții de Apel București.

Bărbatul avea programată următoarea înfățișare în fața magistraților români în 10 iulie și, cel mai probabil, urma să fie extrădat în Iran. Țară unde ar fi avut, cel mai probabil, o soartă cruntă.

 

ADVERTISEMENT