News

Fost militar român, decedat în urma infecției COVID-19. A luptat în Irak și Afganistan, dar a pierdut lupta cu boala

19.05.2020 | 18:28
Fost militar roman decedat in urma infectiei COVID19 A luptat in Irak si Afganistan dar a pierdut lupta cu boala
ADVERTISEMENT

Un fost militar român a decedat în urma infecției COVID-19, la un spital din Irlanda, după ce rudele spun că bărbatul a fost testat pentru coronavirus mult prea târziu.

Fost militar român, decedat în urma infecției COVID-19

Un fost militar român, ce a luptat în Irak și Afganistan, a murit din cauza infecției COVID-19, la un spital din Dublin, Irlanda, iar rudele spun că acesta a fost testat prea târziu, potrivit Antena 1.

ADVERTISEMENT

Dorel Giurcă a fost un fost militar ce a luptat în Irak și în Afganistan, după care a plecat la muncă în străinătate și lucra la o firmă de curățenie în Dublin, Irlanda.

Românul a înființat Momentum Support, o companie care asigură servicii de curăţenie în mai multe locații din Dublin, printre care și St’James Hospital, unde a şi fost repartizat.

ADVERTISEMENT

După ce în luna martie mai mulți angajați ai firmei sale au fost infectați, bărbatul a continuat să meargă la muncă până la sfârșitul lunii aprilie, când afost trimis în izolare.

Bărbatul a luptat în Irak și Afganistan, dar a pierdut lupta cu boala

În acel moment i-a fost făcut și testul pentru coronavirus, al cărui rezultat a venit abia peste o săptămână.

ADVERTISEMENT

Testul a fost pozitiv, însă a venit mult prea târziu, întrucât starea de sănătate i s-a înrăutățit, iar după câteva ore petrecute pe patul de spital a decedat.

Soţia fostului militar român, Mirela Giurcă, a fost testată şi ea pentru coronavirus, iar rezultatul a venit pozitiv. Femeia se află acum internată la Tallaght Hospital.

ADVERTISEMENT

”De la început toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă, speriat, dar şi mândru că poate face diferenţa şi îi poate ţine pe ceilalţi în siguranţă. Dorel era foarte fericit la locul de muncă şi îşi făcuse foarte mulţi prieteni.

Acum sunt foarte supărată şi nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situaţie teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic şi fără probleme de sănătate”, povestește soția bărbatului pentru thesun.ie.

Dorel Giurcă a făcut parte din „Scorpionii Roşii“ din Craiova şi a participat la mai multe misiuni în afara țării. După ce a luptat pe front în Irak şi Afganistan, fostul soldat nu a întrerupt legătura cu camarazii săi nici după ce a plecat peste hotare, în speranța unui trai mai bun.

“Veterane, ai fost cel mai bun. Nu te vom uita niciodată”, i-au scris foștii colegi pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT