ADVERTISEMENT
News

Fost ministru al Educaţiei, blocat de Facebook după o postare controversată. „E aberant să numești bărbat o femeie și viceversa”

Un fost ministru al Educaţiei a fost blocat de Facebook după o postare controversată. Daniel Funeriu a afirmat că „e aberant să numești bărbat o femeie și viceversa”
Autor: Cerasela Stafie | 29.06.2021 | 14:13
Fost ministru al Educaţiei, blocat de Facebook după o postare controversată. „E aberant să numești bărbat o femeie și viceversa”
Fost ministru al Educaţiei, blocat de Facebook după o postare controversată. „E aberant să numești bărbat o femeie și viceversa” Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Rețeaua de socializare Facebook l-a blocat pentru trei zile pe Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Acesta a distribuit o postare care a încălcat standardele comunității.

ADVERTISEMENT

Este a doua oară când i se întâmplă acest lucru politicianului. La începutul acestei luni, acesta a fost blocat pentru publicarea unei caricaturi.

Fost ministru al Educaţiei, blocat de Facebook după o postare controversată. „E aberant să numești bărbat o femeie și viceversa”

„Oricâte contorsiuni mentale și sforțări neuronale se fac, e aberant, irațional, să numești „bărbat” o femeie și viceversa”, a scris pe Facebook fostul ministru al Educației, potrivit Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

„Fac parte dintre cei care se simt agresați și agasați de oamenii care vor să impună această aberație. 3, 2, 1, start hoardelor de „heitări” care vor invada comentariile,” a adăugat.

Astfel, rețeaua de socializare a considerat că Funeriu a comis o abatere de la „corectitudinea politică”. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, fostul ministru a distribuit o caricatură însoțită de un mesaj care făcea referire la discriminarea la care au ajuns să fie supuși oamenii albi din anumite țări pentru a compensa discriminările împotriva oamenilor de culoare, făcute de-a lungul timpului.

El nu a fost de acord nu sancțiunea primită și a declarat că statul ar trebui să ia măsuri în acest sens. În plus, a precizat că blocarea reprezintă un abuz împotriva libertăţii de constiinţă şi exprimare.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Daniel Funeriu după prima suspendare primită de la Facebook

„Statul trebuie să preia controlul pentru a impiedica abuzurile din spaţiul virtual împotriva libertăţii de constiinţă şi exprimare. E inacceptabil ca, într-o ţară în care s-a murit pentru libertate, monopolul gândirii să aparţină aceloraşi care, graţie miliardelor investite, au monopolul spaţiului virtual”.

„Vreau să văd parlamentari curajoşi care recâştigă suveranitatea Constituţiei României asupra mediului online,” a adăugat acesta, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

De altfel, se pare că fostului ministru îi plac dezbaterile în mediul virtual. Cu două zile în urmă, acesta a mai distribuit o părere care a fost intens dezbătută de internauții care-i urmăresc activitatea. Fostul ministru a fost foarte activ în dezbaterile iscate, dar subiectul a fost metaforizat.

„Fiecare om are dreptul să se considere ce vrea el/ea, fie și în pofida evidențelor observabile obiectiv. Acest drept trebuie să existe. Poate să se considere, de exemplu, fluture. Dar asta nu îmi e opozabil mie. Altfel spus, asta nu mă poate obliga pe mine să alerg cu plasa de fluturi după el/ea și nici nu poate obliga statul să extermine rândunelele din jurul său pentru a-l (a o) proteja,” a scris el. Părerile celor care au văzut postarea au fost împărțite.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!