Sport

Fost oficial al clubului Petrolul, condamnat la închisoare pentru dare de mită. A încercat să cumpere un arbitru

Mihai Dogaru, fostul vicepreședinte al clubului Petrolul Ploiești, a fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare pentru dare de mită.
15.06.2021 | 13:35
Fost oficial al clubului Petrolul condamnat la inchisoare pentru dare de mita A incercat sa cumpere un arbitru
Bombă! Mihai Dogaru e fost arbitru și a oficiat alături de Andrei Antonie, pe care l-a mituit cu 5000 euro. Exclusiv. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Dogaru a fost surprins în flagrant, la sfârșitul sezonului recent încheiat al ligii a doua, când încerca să mituiască un arbitru.

În momentul săvârșirii infracțiunii Dogaru era vicepreședintele Petrolului și manager general al companiei Veolia, principalul sponsor al prahovenilor.

ADVERTISEMENT

5.000 de euro pentru a ”trânti” un meci

Tentativa de dare de mită s-a petrecut la sfârșitul lunii martie, când oficialii Petrolului încă mai credeau că echipa va prinde un loc în play-off-ul eșalonului secund.

Mihai Dogaru l-a contactat pe arbitrul Andrei Antonie, delegat pentru meciul CS Mioveni – Aerostar Bacău. Conform anchetatorilor, fostul oficial al Petrolului i-ar fi oferit centralului bucureștean 5.000 de euro pentru a-i încurca pe cei de la CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Ulterior Mihai Dogaru și-a recunoscut fapta și a beneficiat de clemența judecătorilor care l-au condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Mai mult, vreme de doi ani fostul vicepreședinte al ”lupilor galbeni” va trebui să respecta mai multe măsuri de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, sau să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Petrolul a pierdut susținerea principalului finanțator

Imediat după terminarea sezonului de Liga 2 principalul finanțator al ”lupilor”, compania Veolia, a anunțat că va face un pas în spate.

ADVERTISEMENT

Aparent, decizia reprezentanților companiei nu avea legătură cu scandalul provocat de Mihai Dogaru, ci a fost luată ca urmare a ratării obiectivului de către echipa de fotbal.

Dacă anunțul retragerii sprijinului financiar a căzut ca un trăznet peste oficialii și fotbaliștii Petrolului, o brumă de speranță tot a mai rămas, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, chiar dacă suma virată în contul clubului va fi una mult diminuată.

Compania Veolia s-a alăturat proiectului Petrolul Ploiești în 2017 când echipa activa în liga a patra și contribuia anual cu aproximativ două milioane de euro la bugetul clubului.

ADVERTISEMENT
Tags: