Sport

Fost oficial al FC U Craiova, acuze dure la adresa familiei Mititelu: „Napoli a fost batjocorit! Fără suporteri, nici nu ajungeau în Liga 1”. Exclusiv

Mircea Bornescu, fost team manager la FC U Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația în care se află formația patronată de Adrian Mititelu, după revenirea antrenorului Nicolo Napoli.
06.01.2022 | 18:39
Fost oficial al FC U Craiova acuze dure la adresa familiei Mititelu Napoli a fost batjocorit Fara suporteri nici nu ajungeau in Liga 1 Exclusiv
Mircea Bornescu, fost team manager la FC U Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația în care se află formația patronată de Adrian Mititelu, după revenirea antrenorului Nicolo Napoli
ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli a revenit pentru a opta oară pe postul de antrenor principal la FC U Craiova. Această mișcare i-a înfuriat pe suporterii olteni, care au avut o reacție dură la adresa conducerii.

În prezent, FC U Craiova se află pe locul 14 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 19 puncte obținute după 21 de meciuri jucate. Și riscă să retrogradeze la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Mircea Bornescu, acuze dure la adresa lui Adrian Mititelu

Fostul oficial din Bănie s-a declarat siderat de incertitudinea care planează în jurul echipei patronate de Adrian Mititelu. Acesta consideră întemeiată nemulțumirea suporterilor și atrage atenția la faptul că formației oltene îi va fi și mai greu să întregistreze rezultate bune, fără sprijinul galeriei.

„Ca tot sezonul de Liga 1… o incertitudine totală. Incertitudinile astea îndepărtează suporterii și pe toți cei care iubesc această echipă.

ADVERTISEMENT

S-au săturat și ei de incertitudinea asta, de schimbările de antrenori dese, de revenirea anumitor antrenori. Nicolo Napoli, până la urmă, e antrenor, își face treaba. Dar, totuși, e prea mult!

Nu știu dacă există în fotbalul mondial așa ceva. E greu să faci o echipă, chiar dacă ai jucători buni. Momentan, ei nu sunt o echipă, sunt niște jucători puși acolo. Dacă va reuși să facă acest lucru, probabil că va reuși să aibă și rezultate.

ADVERTISEMENT

Va fi mult mai greu acum că au pierdut și sprijinul suporterilor, pentru că identitatea clubului o dă galeria și a dat-o întotdeauna. Dacă porneau din Liga 4  fără suporteri sau suporterii se mutau la CSU Craiova, poate că nici nu mai ajungeau în Liga 1”, a declarat Mircea Bornescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Mircea Bornescu: „Napoli a fost batjocorit!”

Totodată, Mircea Bornescu este de părere că Nicolo Napoli a fost batjocorit de conducătorii FC U Craiova și spune că incertitudinea de la club îi face pe antrenorii „cu nume” să ocolească formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să regândească tot proiectul, dar e destul de dificil. Din cauza faptului că au fost foarte multe schimbări de antrenori la echipă și mulți oameni au fost neîndeptățiți, nu mai pot angaja antrenori cu nume, pentru că nu mai reprezintă încredere.

Nimeni nu mai are încredere în acest proiect. Atunci când Adrian Mititelu va lăsa oameni capabili să decidă și nu va mai lua decizii bazate pe emoție și pripite, poate că lucrurile se vor schimba, dar este foarte greu. Nicolo Napoli, ca antrenor, nu are nicio vină. Dar, totuși, de prea multe ori a fost batjocorit”, a mai spus Mircea Bornescu.

Mircea Bornescu: „Răzvan Burleanu și-a făcut treaba ca președinte al Federației!”

Mircea Bornescu a vorbit și despre situația de la echipa națională, care, în continuare, nu are selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi. Acesta susține că Răzvan Burleanu și-a făcut datoria de președinte al FRF și a ofertat antrenori consacrați, deși niciunul nu a dat curs propunerii.

În același timp, fostul fotbalist vede cu ochi buni o posibilă aducere a lui Adrian Mutu la „cârma” naționalei de seniori, deoarece are o mentalitate asemănătoare cu cea a lui Mirel Rădoi.

„Ideea este că, cel puțin Răzvan Burleanu, din ce am citit în presă, a încercat să-i aducăt pe Gică Hagi, pe Dan Petrescu, pe Lucescu. Deci, lui nu i se poate imputa lipsa încercării aducerii unui selecționer consacrat la noi în țară.

Nu s-au putut aduce acești oameni, mai departe nu știu. Înțeleg că la Gică Hagi era o situație mai complicată, el fiind finanțatorul unei echipe. Nu știm exact discuțiile care au fost. Cert este că el și-a făcut treaba ca președinte al Federației. I-a ofertat pe toți antrenorii în vogă.

Pe Boloni nu l-am cunoscut și nu pot să-mi dau cu părerea despre dânsul. În schimb, îl cunosc pe Adi (n.r. Mutu) și cred că poate fi o soluție pentru echipa națională. A fost și Mirel, iar eu consider că a făcut o treabă destul de bună. Eu consider că în meciul de acasă cu Islanda, dacă se juca cu suporteri, altul era rezultatul.

Eu am discutat cu Mirel pe tema asta. El a încercat foarte mult să schimbe mentalitatea jucătorilor, să implementeze o mentalitate de învingător. Iar asta necesită timp, îți trebuie câțiva ani, pentru că nu avem niște jucători care să joace prin străinătate la echipe mari, să rupă gura târgului.

Probabil că, dacă i se oferea un contract pe mai mulți ani, nu pleca. Rădoi și Mutu sunt cam pe același calapod de antrenori, au cam aceeași gândire”, a încheiat Mircea Bornescu.

  • 4 luni a ocupat Mircea Bornescu postul de team manager la FC U Craiova
ADVERTISEMENT