Sport

Fost patron în Liga 1, reacție vehementă când a fost întrebat dacă ar reveni în fotbalul românesc: „Nici vorbă! Ești prost de-a binelea, dacă nu-ți dai seama că joci între trișori!”. Exclusiv

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care nu ar mai reveni în fotbalul românesc.
18.02.2022 | 11:21
Fost patron in Liga 1 reactie vehementa cand a fost intrebat daca ar reveni in fotbalul romanesc Nici vorba Esti prost dea binelea daca nuti dai seama ca joci intre trisori Exclusiv
Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care nu ar mai reveni în fotbalul românesc
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a finanțat-o timp de zece ani pe FC Vaslui. Însă, acesta s-a retras, în 2013, de la formația moldoveană.

Adrian Porumboiu, reacție vehementă când a fost întrebat dacă ar reveni în fotbalul românesc

Întrebat de FANATIK dacă se gândește să revină vreodată în fotbalul românesc, Adrian Porumboiu a răspuns scurt: „Nici vorbă!”. Apoi, fostul patron de la FC Vaslui a vorbit, pe larg, despre motivul pentru care nu vrea să mai audă de fotbalul din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri susține că, în România, „sportul rege” este plin de „trișori”, astfel că nu-și dorește să se mai implice din postura de finanțator, ci să rămână un simplu spectator.

„Nici vorbă! În fotbal e ca la orice joc. Când stai între trișori și joci între trișori, înseamnă că ai tu o problemă. Dacă nu-ți dai seama de treaba asta, nu mai ești fraier, ci ești prost de-a binelea. Fotbalul nostru e un fotbal unde a trișa este un element de bază”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum a luat naștere FC Vaslui

Pe 20 iulie 2002, Victoria Galați, nou-promovată în Divizia C, s-a mutat la Vaslui, după o înțelegere între Marius Stan și Municipiul Vaslui pentru folosirea Stadionului Municipal.

Ioan Sdrobiș (75 de ani) a preluat postul de team manager, iar lotul principal a fost format din jucători aduși de la Dunărea Galați. Totodată, clubul și-a schimbat numele în Fotbal Club Vaslui (FC Vaslui).

ADVERTISEMENT

Venirea lui Adrian Porumboiu la FC Vaslui

La scurt timp după înființare, Adrian Porumboiu a devenit finanțatorul clubului. Venirea acestuia s-a simțit imediat, fostul arbitru luând decizia de a schimba culorile echipei din alb și albastru în galben și verde.

La sfârșitul sezonului, deși echipa reușise să promoveze în Divizia B, Marius Stan, președintele clubului, și-a dat demisia. Iar Adrian Porumboiu a decis să nu mai sponsorizeze echipa, deoarece Municipiul Vaslui ar fi dat dovadă de lipsă de interes.

ADVERTISEMENT

Cu oameni noi în conducere, obiectivul clubului moldovean a fost evitarea retrogradării. Însă, odată cu revenirea lui Adrian Porumboiu la echipă, FC Vaslui și-a schimbat obiectivul în promovarea în Divizia A. Echipa lui Porumboiu a avut evoluții foarte bune în acel sezon, reușind, la final, să acceadă în primul eșalon.

Sub patronajul lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui a obținut victorii neașteptate, în cupele europene, în fața mai multor adversari de calibru. Ba mai mult, în anul 2008, clubul vasluian a câștigat Cupa UEFA Intertoto.

În prezent, marca și recordul FC Vaslui sunt deținute de clubul Sporting Juniorul Vaslui, aflat în Liga 3.

  • 71 de ani are Adrian Porumboiu
ADVERTISEMENT