News

Fost polițist judiciar, anunț despre moartea lui Răzvan Ciobanu: “Mi se pare o atitudine inconștientă”

Autor: Alexandra Chivu | 04.05.2019 | 14:52
Fost polițist judiciar, anunț despre moartea lui Răzvan Ciobanu: “Mi se pare o atitudine inconștientă”
Fost polițist judiciar, anunț despre moartea lui Răzvan Ciobanu. Sursa foto: hepta.ro

Valeriu Șuhan, un fost polițist judiciar, a făcut un anunț despre moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu. Consultatul în domeniul poliției judiciare consideră că oamenii legii ar trebui să fie mult mai prezente în cluburi, în lupta narcoticelor, în contextul în care designerul ar fi consumat substanțe interzise înainte de accidentul rutier violent care i-a cauzat moartea.

Valeriu Șuhan, fost polițist judiciar, a făcut un anunț despre moartea designerului Răzvan Ciobanu

După ce vedeta a încetat din viață, au apărut ipoteze peste ipoteze, dar și cercetări amănunțite. La autopsie, testul rapid a indicat prezența de droguri în sângele designerului, lucru care a mai dus povestea și mai departe. De la aflarea rezultatului și distribuirea lui în presă, multe persoane, din domeniu ori ba, au ieșit în spațiul public pentru a prezenta situația României în legătură cu drogurile. „Să presupunem că pui o patrulă la fiecare club, care să-i controleze pe cei ce ies din local. Patrula controlează o persoană, dar pe lângă aceasta ies alte zece persoane din club.

Nu aceasta este măsura cea mai eficientă, poata descuraja puțin, dar nu are efecte spectaculoase. Pe termen lung, mult mai eficientă este educația. Cu siguranță, poliția cu ministerul Educației ar trebuie să pună în aplicare mai multe proiecte în școli și licee, împreună cu alte organisme antidrog, poate chiar și o materie de educație civică, pentru că șansele de reușită prin conștientizarea copiilor în legătură cu ceea ce înseamnă pericolul consumului de droguri este cu mult mai mare decât alte acțiuni.

Fost polițist judiciar, anunț despre moartea lui Răzvan Ciobanu: “Mi se pare o atitudine inconștientă”
“Mi se pare o atitudine inconștientă”
Sursă foto: hepta.ro

Fostul om al legii susține că multe persoane au comentat cazul creatorulu ide modă fără să fie informate corect

Principala misiune a organelor represive într-o țară civilizată nu este represiunea însăși, ci prevenirea”, a mărturisit Valeriu Șuhan. Fostul om al legii mai susține și că foarte multe persoane au comentat cazul creatorului de modă, fără să fie informate corect, astfel că s-au rostogolit multe informații eronate, cum este și cazul fotografiei cu cadavrul lui Răzvan Ciobanu. „Experințea mea de ani de zile m-a învățat că nu trebuie să-mi expun o părere dacă nu am participat la cercetarea de la fața locului. Să comentezi informații apărute în media, poate fi derizoriu.

Și vă pot da un exemplu cu fotografia cadavrului lui Răzvan Ciobanu, care era întins pe spate, și sigur că poziția nu era firească. După două zile s-a confirmat că el a fost așezat acolo de către autoritățile venite la fața locului. Dar în aceste două zile, au fost tot felul de comentarii ridicole și penibile, cum că a fost scos din mașină, că a mai fost cineva în mașină. Din păcate, cedăm foarte ușor în fața manipulării. Este problema aceasta a „Ambulanței negre”, care este foarte gravă”, a susținut Șuhan.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!