News

Fost primar din Vrancea, acuzat de furt din primărie. Percheziția, transmisă pe Facebook

09.02.2021 | 22:21
Fost primar din Vrancea acuzat de furt din primarie Perchezitia transmisa pe Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul primar al comunei Slobozia Bradului din Vrancea este cercetat de polițiști pentru furt din primărie. Actualul edil l-a acuzat pe acesta că ar fi luat acasă un laptop în valoare de 6.500 de lei, pe care era instalat un soft pentru taxe și impozite.  Percheziția de la domiciliul bărbatului a fost filmată și transmisă live pe Facebook de rudele acestuia.

Merlin Ivancea, actualul conducător al comunei, a depus o plângere la poliție pe numele fostului primar, după ce acesta a refuzat restituirea laptopului. Potrivit acestuia, nu costul aparatului era principala problemă, ci datele stocate pe el.

ADVERTISEMENT

Astfel, laptopul avea instalat softul cu ajutorul căruia se calculau taxele și impozitele oamenilor și programul de contabilitate al primăriei. Actualul edil a explicat că omul nu avea drepul să acceseze rezpectivele date, dar și că se temea că le-ar fi putut modifica.

Fost primar din Vrancea, acuzat de furt din primărie. Percheziția, transmisă pe Facebook

„La inventarierea pe care am făcut-o s-a constatat ca un laptop din compartimentul fostului primar, în valoare de 6.500 de lei, nu se afla în instituție. Am făcut două notificari către dumnealui, I-am solicitat să ne restituie acest laptop, problema nu e aparatul, ci programul care e instalat pe el”, a declarat Merlin Ivancea, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

„Are instalat programul de taxe și impozite și de contabilitate a primariei. În calitate de fost primar nu trebuie să mai aibă acces la baza de date”, a adăugat edilul.

„Am o teamă că poate sa intre în baza de date şi să facă modificari ca să ne creeze nouă probleme. Nu a înţeles că trebuie să restituie acest laptop, aşa că m-am adresat Politiei”, a mai spus actualul primar din Slobozia Bradului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost ridicat de polițiști pentru audieri. Familia acestuia a filmat întreaga operațiune, care a ajuns pe internet. În imagini se poate observa cum fostul primar este păzit de oamenii legii în timp ce se îmbracă.

„În această dimineaţă, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Slobozia Bradului, la locuinţa unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt”, a explicat Paula Enache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea.

ADVERTISEMENT

„În urma activităţilor a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un laptop, iar un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. La activități au participat și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea “, a adăugat aceasta, potrivit Monitorul de Vrancea.

ADVERTISEMENT