News

Fost purtător de cuvânt al Guvernului, trimis în judecată. Oprit de poliție, a refuzat să i se ia sânge pentru stabilirea alcoolemiei

Un fost purtător de cuvânt al Guvernului a fost trimis în judecată, după ce în timpul unui control rutier a refuzat să i se recolteze sânge pentru a-i fi stabilită alcoolemia.
15.05.2023 | 15:15
Fost purtator de cuvant al Guvernului trimis in judecata Oprit de politie a refuzat sa i se ia sange pentru stabilirea alcoolemiei
Mirel Palada, trimis in judecata. A refuzat să i se ia sânge pentru stabilirea alcoolemiei Sursa foto: Facebook Mirel Palada
ADVERTISEMENT

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta, în perioada 2013-2014, a fost trimis în judecată, deoarece a refuzat să i se ia sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre Mirel Palada, iar incidentul a avut loc în luna octombrie a anului 2020. Acum, fostul purtător de cuvânt a fost trimis în judecată.

Mirel Palada este cercetat în stare de libertate

Conform unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, la data de 8 octombrie 2020, Mirel Palada a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, pe strada C.A. Rosetti din București, pentru un control de rutină. Pentru că duhnea a alcool, oamenii legii i-au cerut să meargă la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice, însă Palada a refuzat prelevarea probelor de sânge.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie 2023, fostul purtător de cuvânt a fost trimis în judecată, fiind cercetat în stare de libertate pentru „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, așa cum transmit autoritățile.

„La data de 04.04.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus trimiterea în judecată şi sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti în ceea ce priveşte inculpatul Palada Theodor Mirel, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 din C. pen, constând în aceea că, la data de 08.10.2020, în jurul orei 23,30, inculpatul a condus autovehiculul marca Mercedes pe strada C.A. Rosetti nr. 32 din mun. Bucureşti, sectorul 2, emanând halenă alcoolică, a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Dacă judecătorii vor considera că este vinovat, Mirel Palada poate fi condamnat la închisoare până la 5 ani, potrivit legii. Amintim că fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta nu este la prima abatere, el având probleme cu legea și în urma unui incident care a avut loc în anul 2017.

Sociologul a lovit un fost senator USR chiar în pauza de publicitate a unei emisuni TV, la care cei doi participau. Mirel Palada s-a enervat în urma unor discuții în contradictoriu cu Mihai Goțiu, care la vremea respectivă era senator USR. Situația a degenerat, iar de la vorbe grele s-a ajuns la agresiune fizică, Mihai Goțiu fiind cel care a ieșit „șifonat”.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestei ieșiri violente, fostul purtător de cuvânt al Guvernului s-a ales cu dosar penal, iar în decembrie 2020 a fost condamnat la 9 luni de închisoare, însă cu amânarea aplicării pedepsei. Totodată, Mihai Goțiu a primit daune morale în valoare de 5.000 de euro.

Mirel Palada: „Eu pariez pe Marcel Ciolacu, președintele României”

Mirel Palada este de profesie sociolog, iar la începutul acestui an declara că îl vede pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, viitorul președinte al României, punctând faptul că deși este subestimat de mulți politicieni, Ciolacu s-a schimbat foarte mult în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

„Eu pariez pe Marcel Ciolacu, președintele României. Foarte multă lume îl subestimează pe Marcel Ciolacu. Nu mai este Marcel Ciolacu de acum cinci ani. Între timp, a crescut, e o altă discuție”, declara Mirel Palada, în luna ianuarie, potrivit site-ului DcNews.

 

ADVERTISEMENT
Tags: