Sporturi

Fost rugbist, acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane. Riscă 15 ani de închisoare

21.03.2020 | 13:21
Fost rugbist acuzat ca a raspandit COVID19 la 400 de persoane Risca 15 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Luca Singerman, fost rugbist în vârstă de 22 de ani, este acuzat că a răspândit COVID-19 la aproximativ 400 de persoane.

Fost rugbist, acuzat că a îmbolnăvit 400 de persoane

Luca Singerman s-a dedicat rugby-ului din copilărie, însă la 19 ani a decis să renunțe la sport pentru a se concentra pe finalizarea studiilor.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, fostul sportiv, acum în vârstă de 22 de ani, a plecat în Spania pentru un schimb de experiențe universitare, dar recent a decis să revină în Argentina, statul iberic fiind unul dintre cele mai afectate de COVID-19 din Europa.

Luca Singerman a revenit în Argentina la bordul unui vas, alături de alte aproximativ 400 de persoane, și, dacă se va dovedi că a călătorit infectat cu coronavirus, riscă între trei și 15 ani de pușcărie și o  amendă care poate ajunge la 700.000 de dolari, conform argentinienilor de la Ole.

ADVERTISEMENT

Printr-un mesaj emis pe rețelele de socializare, Luca Singerman a susținut că nu a prezentat simptome de coronavirus înainte de a părăsi Spania și a aflat că ar putea suferi de coronavirus în timp ce se afla la bordul navei, moment în care i-a anunțat pe cei de la bord.

Reacția lui Pablo Singerman

Pablo Singerman, tatăl fostului rugbist, declară că Luca, alături de alți patru prieteni, au stat în autoizolare, în Montevideo, înainte de a ajunge în Argentina.

ADVERTISEMENT

Băiatul meu s-a dus să învețe în Spania, într-un program universitar, însă după ce cursurile au fost suspendate a fost nevoit să revină în Argentina.

El și prietenii săi au decis să se oprească mai întâi la casa unui amic, în Montevideo, unde s-au izolat timp de 14 zile”, a declarat Pablo Singerman.

ADVERTISEMENT