Sport

Fost rugbyst, acuzat că a infectat sute de oameni cu coronavirus. Ce pedeapsă riscă

27.03.2020 | 16:55
Fost rugbyst acuzat ca a infectat sute de oameni cu coronavirus Ce pedeapsa risca
ADVERTISEMENT

Luca Singerman are 22 de ani, este argentinian și cu siguranță că pentru foarte multă lume, inclusiv dintre compatrioții săi, numele lui nu spunea absolut nimic până în urmă cu câteva zile.

Fost rugbyst, acuzat că a infectat cu coronavirus sute de oameni

Când a devenit, brusc, de notorietate publică în cel mai nedorit mod cu putință, iar viața unui tânăr cu frumoase aspirații profesionale poate fi serios bulversată, dacă justiția îl va găsi vinovat și sunt mari șanse să se întâmple așa.

ADVERTISEMENT

Luca a fost rugbyst până la vârsta de 19 ani, jucând pentru clubul Buenos Aires Cricket & Rugby Club. Însă la această vârstă, când începuse să fie considerat un jucător de perspectivă pentru rugbyul argentinian s-a decis să avandoneze cariera sportivă, pentru a sw dedica studiilor universitare.

A plecat la începutul anului în Spania

La începutul lui 2020, când nimeni nu bănuia ce avea să se abată asupra Europei, Singerman și alți câțiva colegi de facultate au decis să plece în Spania la un schimb de experiență.

ADVERTISEMENT

Izbucnirea pandemiei de COVID 19 i-a prins acolo și imediat ce cursurile au fost suspendate el și colegii au hotărât că e mai bine să revină acasă.

A manifestat simptome de coronavirus în timpul călătoriei pe vas

Au decis însă să ajungă pentru scurt timp și în Uruguay, la Montevideo, de unde s-au îmbarcat pe un vas, alături de alte 400 de persoane, către Argentina.

ADVERTISEMENT

Încă din timpul călătoriei Singerman a început să manifeste simptomele coronavirusului, iar la sosirea în Argentina a fost imediat testat și a ieșit pozitiv.

Poate ajunge în spatele gratiilor pentru răspândirea bolii

Acum se află în sanatoriul Agote și se va face bine, însă altele pot fi de acum marile probleme care îi pot schimba în mod dur viața.

ADVERTISEMENT

El poate fi acuzat de răspândirea bolii, caz în care riscă să facă închisoare între 3 și 15 ani, deși s-a apărat susținând că înainte de a pleca din Spania spre Uruguay ar fi stat 14 zile în carantină.

ADVERTISEMENT
Tags: