Fotbal international

Fost șef de galerie, erou peste hotare. Povestea lui “Superman”, ultrasul român care a uimit Anglia

25.08.2018 | 18:03
Fost sef de galerie erou peste hotare Povestea lui Superman ultrasul roman care a uimit Anglia

A fost șef de galerie la Poli Iași, acum este erou peste hotare! Cristian Dumitrescu a vorbit pentru prima dată pentru presa din România despre momentul în care a salvat un bărbat dintr-o casă cuprinsă de un incendiu în Anglia, unde românul este stabilit de 4 ani. După ce i-a acordat și primul ajutor înainte ca pompierii să ajungă la fața locului, toată presa din Marea britanie a scris despre ultrasul român care a uimit Anglia. Cristian Dumitrescu nu este la prima faptă de acest gen. În trecut a mai salvat un englez care fusese implicat într-un accident rutier.

Fostul șef de galerie de la Poli Iași a devenit erou în Anglia după ce a scos un om dintr-o casă aflată în flăcări. După ce l-a scos afară și i-a acordat primul ajutor, Cristian a avut și el nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la spital, unde s-a întâlnit chiar cu cel pe care îl salvase de la moarte. Întâlnirea a fost una foarte emoționantă, iar ultrasul a fost supranumit “Superman” de presa din Marea Britanie.

“Aveam client în maşină, o doamnă, mergeam spre gară, iar pe drum am văzut că iese fum dintr-o casă. Parcă Dumnezeu m-a trimis acolo. De obicei făceam dreapta, pe o altă străduţă, acum am mers tot înainte. Am oprit maşina în mijlocul străzii, i-am spus clientei să mă aştepte, că merg să văd ce se întâmplă acolo. M-am apropiat şi am văzut că ieşeau deja flăcări. Am strigat dacă este cineva înăuntru şi am auzit strigăte de ajutor: ‘Help, help!’ Atunci am spart uşa şi am intrat. Era un bărbat de vreo 120 de kilograme, i-am spus să mă urmeze, dar nu putea să meargă, am înţeles după aceea că avea probleme la picioare. Atunci m-am băgat sub el, l-am luat în spinare şi l-am tras afară”, a declarat Cristian Dumitrescu.

Cristian Dumitrescu este ultrasul român care a uimit Anglia

“Afară i-am acordat primul ajutor, pompierii şi ambulanţa au venit după câteva minute. Eu mi-am adus aminte că am lăsat maşina în drum, am dus clienta la gară, iar pe drum, la întoarcere, mi s-a făcut şi mie rău de la fum. Mi-a curs sânge din nări, mă usturau ochii, tuşeam. Drumul era blocat, dar le-am spus poliţiştilor că eu sunt taximetristul care l-a scos pe bărbat afară. M-au lăsat să trec, am primit îngrijiri în ambulanţă, mi-au pus o mască de oxigen, după care am fost transportat la spital”, a mai spus fostul șef de galerie.

“Stau şi mă gândesc că, dacă nu treceam pe acolo, bărbatul probabil nu avea nicio şansă. Flăcările se înteţeau. La spital m-am întâlnit cu bărbatul pe care l-am scos din flăcări, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus cu ochii în lacrimi că eu sunt eroul lui”, a adăugat ultrasul român care a uimit Anglia. Cristian Dumitrescu este stabilit în Anglia de 4 ani și lucrează ca șofer de taxi în Exeter. Gestul său nu este singurul de acest fel. În trecut, Cristian a mai salvat un englez care fusese implicat într-un accident rutier.