News

Fost șef ISU, găsit împușcat în piept. Bărbatul este cercetat de DNA într-un dosar de corupție și abia se pensionase

Viorel Demean, fost șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, a fost găsit împușcat în locuința lui.
22.12.2022 | 08:57
Fost sef ISU gasit impuscat in piept Barbatul este cercetat de DNA intrun dosar de coruptie si abia se pensionase
Viorel Demean a fost șef al ISU Hundeoara până luna trecută, când a fost pensionat / Foto: Știri din Hunedoara
ADVERTISEMENT

Fostul șef ISU Hunedoara, Viorel Demean, a fost găsit împușcat de soția lui în imobilul din Deva, în care cei doi locuiesc. Femeia a fost și cea care a apelat numărul de urgență 112.

Primele indicii conduc spre o împușcare accidentală

Potrivit primelor cercetări, Demean s-ar fi împușcat accidental în piept cu pistolul pe care-l deținea legal.

ADVERTISEMENT

“Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a fost sesizat astăzi (n.red. ieri, 21 decembrie), în jurul orei 10:30, prin apelul de urgență 112, de către o femeie cu privire la faptul că soțul acestuia s-ar fi împușcat accidental cu pistolul pe care îl deține legal în piept (in zona toracelui), în timp ce se afla la locuința acestuia, din Deva.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical în stare stabilă și transportat la Spitalul Municipal Deva, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întocmit, în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor si continuă cercetările, in vederea stabilirii circumstantelor producerii evenimentului”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, citat de Servuspress.

Viorel Demean, transportat la Timișoara cu un elicopter

Viorel Demean a fost adus la Spitalul Județean Deva în stare stabilă, și a fost operat de urgență, în condițiile în care glonțul îi afectase un plămân. Ulterior, el a fost transportat la Timișoara cu ajutorul unui elicopter. Starea lui rămâne în continuare gravă.

ADVERTISEMENT

Viorel Demean are 47 de ani și a fost trecut în rezervă în luna noiembrie, după mai bine de 20 de ani de activitate militară.

Fostul șef ISU, anchetat pentru un posibil fals în sistemul REVISAL

Potrivit stiripesurse, Viorel Demean era cercetat de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar de corupție. Colonelul în rezervă ar fi fost pus sub învinuire cu doar câteva zile înainte să iasă la pensie.

ADVERTISEMENT

În cauză, DNA a efectuat mai multe percheziții, procurorii având indicii despre un fals în sistemul REVISAL, care să-l ajute pe Demean în procedura de pensionare. Alături de fostu șef ISU, în acest dosar mai este cercetată și Cristina Marton, inspector-șef la ITM Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Tags: