News

Fost șef SRI: ”Occidentul se pregătește pentru ce e mai rău”

Avertisment sumbru al unui fost șef SRI. Eduard Hellvig: „Diplomația pare a-și epuiza rapid resursele. Occidentul se pregătește pentru ce e mai rău”
14.04.2024 | 12:46
Fost sef SRI Occidentul se pregateste pentru ce e mai rau
Eduard Hellvig susține că Occidentul pare a se pregăti pentru ce e mai rău Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit lui Eduard Hellvig, în contextul situației politice și de securitate de pe glob, se pare că diplomația și-a epuizat resursele, iar Occidentul se pregătește pentru ce e mai rău.

Eduard Hellvig: ”Occidentul se pregătește pentru ce e mai rău”

Fostul șef al SRI face, într-o postare pe X.com, o trecere în revistă a evenimentelor globale, de la alegerile care se vor desfășura în multe țări până la conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

“În octombrie, Iranul i-a sprijinit pe rebelii Houthi din Yemen să lanseze lovituri asupra Israelului. Concomitent, a sprijinit Hamas să provoace haos prin raiduri surpriză și atacuri cu rachete, care au provocat o reacție puternică din partea Israelului. Iranul întețește ceața războiului instigând milițiile din Siria și Irak în hărțuirea Israelului.

Vorbeam despre 2024 ca despre anul în care jumătate din populația lumii merge la urne. Cu harta în față, unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură.

ADVERTISEMENT

În 7 februarie spuneam tot aici despre anul în curs ca fiind ‘dragonul tuturor anilor’, cu multiple capete care vor scuipa foc și vor agita săbii.

Suntem după doi ani de război în Ucraina și începem să înțelegem ce înseamnă ‘war fatigue’ în Occident. Suntem după șase luni de conflict în Orientul Mijlociu și toate semnalele converg către un Iran care se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”, a scris Eduard Hellvig.

ADVERTISEMENT

Eduard Hellvig trage un semnal de alarmă referitor la faptul că resursele diplomației par să fie pe cale de a se epuiza, iar Occidentul dă semne că se pregătește pentru ce e mai rău.

“Diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău. Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu ai dreptate”, a concluzionat fostul șef al SRI.

ADVERTISEMENT

Israelul a fost sâmbătă noapte ținta unui atac aerian de amploare al Iranului, care a lansat peste trei sute de drone și rachete, aproape toate interceptate de armata israeliană.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă