News

O apropiată de-a lui Liviu Dragnea, numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Claudia Frunzete a lucrat pentru fostul lider PSD

28.09.2019 | 21:20
Iolanda Babău a rămas și ea în organigramă. Sursa foto - facebook

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea a fost numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Astfel, compania de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei are din această săptămână un nou consiliu de administrație. Au rămas în structură Andra Nicoleta Onețiu și Iolanda Anamaria Babău, dar a apărut și Claudia Elena Frunzete, un psiholog din București și consideată o apropiată a lui Liviu Dragnea.

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea a fost numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Onețiu şi Babău își păstrează mandatele primite în martie 2019, iar CA-ul devine 100% feminin după ce a fost numită și Claudia Elena Frunzete în funcție. Bucureșteanca nici nu și-a preluat funcția și este deja aspru criticată. Profesia ei nu a fost înțeleasă de ceilalți din administrație care s-au întrebat ce caută un psiholog în construcția navelor. Aceasta a fost adusă de PSD șefă la Șantierul Naval 2 Mai SA direct din concediul de creștere a copilului.

Atenție, în această perioadă, a primit numai puțin de 102.000 lei de la stat, în doar un an de zile. Informația apare în declarația de avere a soțului său, administrator la Radiocom SA, de asemenea companie de stat. În 2014, Claudia Elena Frunzete era angajată ca specialist marketing la PSD, de la care a încasat atunci 24.024 lei, dar și consiliera personală a ministrului Dezvoltării Regionale de atunci.

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea a fost numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Iolanda Babău
Iolanda Babău își continuă mandatul. Sursa foto – facebook

Angajată direct din concediul de creștere copil

Culmea, în funcție era nimeni altul decât Liviu Dragnea. Funcția ei a fost remunerată atunci ci 49.372 lei. De asemenea, se afla și în Consiliul de Administrație al ANL, de unde a încasat 4.720 lei. Tot în 2014, Mădălin Corneliu Frunzete, soțul ei, era șef lucrări la Universitatea Politehnica București, cu venituri de 31.180 lei, dar și consilier personal al ministrului pentru Societatea Informațională, post retribuit cu 17.358 lei.

Claudia Elena Frunzete este unul din martorii favorabili din procesul în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul. Între timp, acesta a ajuns în Penitenciar în urma dosarului angajărilor fictive din Teleorman.