News

Fosta candidată la prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels, mesaj dur pentru Orban

07.11.2020 | 14:26
Fosta candidata la prezidentiale Ramona Ioana Bruynseels mesaj dur pentru Orban
ADVERTISEMENT

Fosta candidată la alegerile prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels a transmis un mesaj dur pentru premierul Ludovic Orban. Șeful Executivului a fost tras la răspundere pentru ultimele decizii anunțate. Liderul umaniștilor i-a spus președintelui PNL că românii sunt oameni, nu cifre.

Candidată acum pentru Senatul României din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Bruynseels i-a adresat o scrisoare deschisă omului numărul 1 de la Palatul Victoria. Aceasta nu a ezitat și i-a cerut premierului să guverneze pentru întreaga Românie, nu pentru un singur partid politic.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Ramona Ioana Bruynseels i-a solicitat lui Ludovic Orban ca măsurile luate pentru combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus să fie eficiente și raționale, nu arbitrare și preferențiale.

Ramona Ioana Bruynseels, mesaj dur la adresa premierului Orban

„Românii sunt OAMENI, nu CIFRE! Închiderea “peste noapte” a piețelor reprezintă doar ultima picătură dintr-o cascadă de acțiuni grăbite, superficiale și ineficiente cu care încercați să creați iluzia că vă luptați cu Pandemia, în timp ce, în realitate, căutați doar să câștigați timp până la alegeri.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru istoria acestei națiuni, nu sunteți primul politician care “se face că face”! Însă, de la căderea regimului comunist, sunteți singurul ale cărui erori se contorizează în pierderi de vieți omenești în fiecare zi.

Închideți piețele și restaurantele, lăsând un milion de oameni fără venit, în timp ce încurajați continuarea campaniei electorale?! În ce lume trăim?! Cu ce consecințe?”, a transmis Ramona Ioana Bruynseels.

ADVERTISEMENT

Umanista consideră că, în acest moment, combaterea pandemiei de COVID-19 trebuie să fie prioritatea națională absolută. Bruynseels crede că se impun toate măsurile care pot salva viețile copiilor, părinților și bunicilor, dar acestea să fie raționale, eficiente și integrate.

Mai mult de atât, candidata la un loc în Senatul României consideră că este profund incorect să fie “blocate” arbitrar anumite persoane, care nu se pot apăra, în timp ce Guvernul nu se atinge de interesele celor care ar putea încurca anumite calcule electorale!

ADVERTISEMENT

„În mod evident, deciziile dumneavoastră discriminează categorii sociale, dar, din păcate, virusul nu discriminează!  Se strecoară, la fel, și în piețe și în supermarket-uri! Și la întâlnirile religioase și la cele politice! De ce unele sunt permise și altele nu?

De ce, înainte să decidem că trebuie închise piețele, nu stabilim un set de reguli stricte în care ar putea încă să funcționeze? De ce distrugem, în loc să construim, să protejăm, să dezvoltăm? Din incompetență, dezinteres, sfidare?

De ce producătorii agricoli care își vindeau produsele în piețe, de ce industria HORECA, de ce creștinii ortodocși trebuie să fie sacrificați în timp ce alții își fac pașii pentru un nou mandat de parlamentar sau ministru?”, a mai continuat Ramona Ioana Bruynseels.

Umanista i-a mai atras atenția premierului că România se află în al doisprezecelea ceas și că cei care sunt anunțați din senin că, de a doua zi, rămân fără venit sunt părinți, bunici sau tineri care au necesități imediate, obligații, rate la bancă sau proiecte.

 

ADVERTISEMENT