News

Fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă a fost arestată, împreună cu soțul președinte la ACS Volei Municipal Zalău

22.05.2020 | 19:22
Fosta consiliera a premierului Viorica Dancila a fost arestata impreuna cu sotul presedinte la ACS Volei Municipal Zalau
ADVERTISEMENT

Fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă a fost reținută, împreună cu soțul ei, într-un dosar cu un prejudiciu de 3 milioane de lei.

Consilierul Vioricăi Dăncilă, arestat împreună cu soțul președinte de club

Daniela Coța, fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă pe probleme legate de tineret și sport, a fost reținută împreună cu soțul Vasile Coța, nimeni altul decât președintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău.

ADVERTISEMENT

Daniela Coța, care este acționar în cadrul clubului, alături de soțul Vasile Coța, au fost reținuți de procurori în calitate de suspecți într-un dosar ce vizează obținerea ilegală de fonduri și delapidare, potrivit Digi 24.

Soții Coța sunt acuzați că au cauzat un prejudiciu de peste 3 milioane de lei. 1.2 milioane de lei ar fi fost obținuți din obținere ilegală de fonduri și 1.9 milioane de lei din delapidare.

ADVERTISEMENT

„Sumele menţionate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar şi s-au mai făcut cercetări inclusiv după reţinerea celor doi, care au calitatea de suspecţi.

Decizia reţinerii pentru 24 de ore s-a luat în funcţie de mai multe aspecte vizând gravitatea infracţiunilor, valoarea estimată a prejudiciului şi faptul că după începerea cercetărilor şi solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală“, a explicat Sorin Flonta, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

ADVERTISEMENT

Suspecții au fost reținuți pentru 30 de zile, în urmă cu câteva minute

Suspecții au fost reținuți pentru 30 de zile, conform ziaruldesalaj.ro.. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj ar fi demarat urmărirea penală in rem într-un dosar privind „săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată privind asociaţia sportivă ce gestionează activitatea echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău”.

“Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite de la bugetul local“, au precizat reprezentanții Parchetului.

ADVERTISEMENT

Daniela Coța a ajuns consilieră a Vioricăi Dăncilă pe probleme de tineret și sport în ianuarie 2019. Daniela Coța a fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat PSD la alegerile parlamentare din 2016. De asmenea, Coța conducea organizația de femei PSD Sălaj. Femeia a fost suspendată din PSD pentru un an, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT