Life

Cum a ajuns o fostă gimnastă din România una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. Povestea fabuloasă a Elenei Irimia

O fostă gimnastă din România, campioană națională în urmă cu mai bine de 15 ani la săritura cu prăjina, a ajuns una din cele mai apreciate dentiste din Marea Britanie!
28.11.2021 | 17:14
Cum a ajuns o fosta gimnasta din Romania una dintre cele mai bune dentiste din Anglia Povestea fabuloasa a Elenei Irimia
Elena Irimia, una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. În urmă cu câțiva ani a fost campioană la săritura cu prăjina. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Elena Irimia este stabilită din 2014 în Anglia, acolo unde a primit de curând nominalizarea la „The Dentristy Awards 2021”, numărându-se în topul celor 10 finaliști din peste 2.000 de candidați.

Elena intenționează să-și deschidă propriul cabinet de stomatologie într-o suburbie a Londrei undeva în luna aprilie 2022. Dar… cum a ajuns de la gimnastică la această meserie deloc ușoară?

ADVERTISEMENT

Elena Irimia a fost campioană națională la săritura cu prăjina în urmă cu 15 ani, însă din cauza unor accidentări a fost nevoită să renunțe la sport și s-a axat mai mult pe medicina dentară.

Elena Irimia, de la săritura cu prăjina la stomatologie

„Am fost campioană națională, am deținut chiar un record național la săritura cu prăjina. Le-am cunoscut pe Daniela Șofronie, Cătălina Ponor. Cu ele participam la competiții și antrenamente. 

ADVERTISEMENT

Lumea gimnasticii nu este una ușoară, iar pe parcurs au apărut tot felul de accidentări și a trebuie să mă reorientez”, a povestit Elena Irimia pentru FANATIK.

Odată cu trecerea timpului, fosta gimnastă a realizat că își dorește să devină dentistă. Tânăra în vârstă de 32 de ani și-a terminat studiile la Universitatea Carol Davila, în anul 2014, iar de atunci a decis să plece în Anglia, acolo unde umblă în gurile englezilor de mai bine de 6 ani.

ADVERTISEMENT

Elena este specializată pe parodontologie, cosmetică dentară și laseroterapie, însă vrea să obțină recunoaștere și în alte specializări în domeniul stomatologic.

Dentista a spus că motivul principal pentru care a ales să își exercite meseria în străinătate a fost cel financiar. Condițiile din România nu o mulțumeau foarte mult, iar la britanici a găsit sprijinul de care avea nevoie, iar astăzi este una dintre cele mai bune dentiste din Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Are peste 7.500 de pacienți, dintre care 2.000 români

Elena se ocupă de peste 7.500 de pacienți, dintre care în jur de 2.000 de români. Întrebată dacă există vreo diferență între comportamentul pacientului român și cel englez, Elena a spus că britanicii sunt puțin mai disciplinați, în sensul că merg mai des la controalele periodice. Alte diferențe legat de comportamentul pacienților nu a sesizat.

Ba mai mult, a întâlnit unii pacienții englezi mai dificili decât românii, în sensul că sunt mult mai pretențioși. „Lumea are mai multă grijă aici. Cel mai mic pacient pe care l-am avut a fost un bebeluș de doar 9 luni.

Cu copiii este într-adevăr cel mai greu să lucrezi, însă părinții îi duc pe cei mici la stomatolog pentru a se obișnui. Fac controale din 6 în 6 luni și astfel dispare treptat teama de dentist”, a mai povestit Elena Irimia pentru FANATIK.

Despre sistemul medical din Marea Britanie are numai cuvinte de laudă. Apreciază că este bine pus la punct.

Elena Irimia, una dintre cele mai bune dentiste din Marea Britanie. Foto: Facebook

„Aici e mai ușor să îți pierzi licența dacă ai greșit”

„Totul e foarte bine organizat. Ne ajută foarte mult Colegiul Medicilor. Însă, aici e mai ușor să îți pierzi licența dacă ai greșit, deci trebuie să faci lucrurile ca la carte”, a completat Irimia.

Cât despre gala „The Dentristy Awards 2021”, Elena a spus că este mândră de faptul că este singura româncă ajunsă printre cei 10 finaliști. Restul concurenților erau din Marea Britanie, India sau Franța.

„Gala celor mai buni dentiști a avut loc săptămâna trecută. Emoțiile au fost destul de mari. Am trecut printr-o competiție a celor mai dificile cazuri clinice, iar juriul a fost format din cei mai buni medici din Marea Britanie.

A fost o onoare pentru mine și mă bucur că am reușit să ajung atât de departe. Acum îmi doresc să deschid cât mai repede propriul meu cabinet. Am deja toate aprobările necesare. Mai sunt doar câteva mici chestiuni de pus la punct”, a încheiat Elena.

ADVERTISEMENT
Tags: