Sporturi

Fostă handbalistă din România, bătută și violată: ”A trebuit să avortez și era să mor”

22.02.2021 | 13:33
Fostă handbalistă din România, bătută și violată: ”A trebuit să avortez și era să mor”
Fosta handbalistă Mariana Marica Cetiner a povestit cum a fost bătută și violată de antrenor pe vremea câns avea doar 13 ani și cum a fost nevoită să facă avort
ADVERTISEMENT

Fosta handbalistă Mariana Marica Cetiner a povestit cum a fost bătută și violată de antrenor pe vremea câns avea doar 13 ani și cum a fost nevoită să facă avort.

În anul 1995, ea a fost condamnată în România la trei ani de închisoare pentru ”îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex”.

ADVERTISEMENT

Eliberată condiționat după doi ani în urma unui decret dat de președintele Emil Constantinescu, aceasta a cerut azil politic în Germania, țară în care trăiește în prezent.

Bătută și violată de antrenor, povestea crudă a unei foste handbaliste

Cunoscută ca ultima femeie care a fost condamnată pentru că a încercat să ”seducă” o altă femeie, fosta handbalistă a povestit viața crudă pe care a trăit-o în tinerețe și cum a fost bătută și violată de antrenorul Grigore Niță.

ADVERTISEMENT

”Nu am avut mamă și tată, am stat la casa de copii. Am fost bătută și violată. Am născut cum am născut… A murit copilul ăla. Da, la casa de copii. Și de antrenor am fost violată, da, de Niță Grigore”, a declarat Mariana Marica Cetiner pentru gsp.ro.

”Noi nu stăteam la club și ne ducea obligatoriu să jucăm. Ne duceau, ne antrenau și jucam. Dacă nu marcai, luai bătaie acolo, pe bancă. Am luat bătaie de la nenorocitul ăsta. Ne bătea cu un par peste gleznă. Zicea ‘Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracul te ia!’”, a mai spus femeia.

Cum erau amenințate handbalistele la acea vreme

”Nu doar eu am fost abuzată de antrenor. Abuzurile au început de la 12 ani. Se întâmplau în cantonament. Te chema la el în cameră și te punea să te dezbraci. Dacă nu voiai zicea ‘Mâine te duci acasă, te întorci la casa de copii. Dracul te ia!’. Nu puteam vorbi cu nimeni. Cine să îți ia apărarea? Tot cu el ținea lumea.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni și era să mor. Aveam 12-13 ani. A fost greu, cumplit! E un spurcat de antrenor. Nu știu dacă mai trăiește. S-a sesizat lumea, dar s-a șters tot. Când nu ai mama sau tată, dracul e al tău. A fost grea viața”, a afirmat fosta handbalistă.

Handbalista Mariana Marica, al cărui nume a devenit Cetinar după căsătoria cu un cetățean turc, a fost ma întâi instructoare de înot la Alba Iulia, apoi a jucat handbal la CSȘ 2 București și la Rapid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri