Sport

Fosta handbalistă Valeria Motogna trece prin momente cumplite. Boala gravă de care suferă băiețelul ei

Fosta handbalistă Valeria Motogna trece printr-o adevărată dramă. Băiețelul său a fost diagnosticat cu o boală gravă, al cărei tratament este extrem de costisitor.
12.04.2022 | 18:36
Fosta handbalista Valeria Motogna trece prin momente cumplite Boala grava de care sufera baietelul ei
Valeria Motogna trăiește o adevărată dramă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La opt ani de când s-a retras din activitate, fosta handbalistă Valeria Motogna trece prin momente cumplite. Multe dintre sportivele alături de care a evoluat de-a lungul carierei i-au sărit, însă, în ajutor.

Drama Valeriei Motogna. Băiețelul său suferă de o boală gravă

Concret, Patrick – băiețelul fostului inter al Oltchimului, Zalăului și al echipei naționale a României – a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastică acută, afecțiune ce necesită un tratament îndelungat și extrem de costisitor. Pentru a strânge o parte din bani, Crina Pintea a decis să scoată la licitație un tricou cu semnăturile tuturor colegelor de la Gyor.

ADVERTISEMENT

Aceasta pornește de la suma de 1.000 de lei şi se va derula până duminică, 17 aprilie, la ora 17.00, urmând ca fericitul câștigător să intre în posesia tricoului de îndată ce va face dovada plăţii în contul familiei Motogna.

Valeria Motogna a fost o luptătoare pe terenul de handbal, luptând până la ultimul strop de energie în fiecare partidă, iar acest lucru mă face să cred că şi în această încercare prin care trebuie să treacă în această perioadă se va comporta la fel!

ADVERTISEMENT

Din păcate, eu nu pot lua durerea familiei Puşcaş Motogna, însă sufăr împreună cu ei şi sunt alături de Patrick şi mă rog ca acesta să se facă bine.

Astfel, am decis să scot la licitaţie un tricou cu semnăturile colegelor mele de la Gyor, pentru a încerca împreună să sprijinim familia în încercarea de a-i oferi micuţului Patrick cele mai bune servicii medicale. Bunul Dumnezeu să îi ajute să treacă cu bine peste această încercare! Vă mulţumesc!”, a anunțat pivotul de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

Apel umanitar. Unde pot fi donați bani pentru tratamentul micuțului Patrick

Pe lângă această licitație, naționala de handbal feminin a României se va reuni la finalul acestei săptămâni pentru ultimele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European și intenționează să anunțe noi inițiative în sprijinul familiei Valeriei Motogna.

De asemenea, cei care doresc să contribuie la strângerea sumei necesare pentru tratamentul lui Patrick pot face donații în cele două conturi deschise pe numele soțului fostei handbaliste, Pușcaș Motogna Vasile Gabriel:

ADVERTISEMENT
  • RO92BTRLRONCRT0353543601
  • RO42BTRLEURCRT0353543601

Valeria Motogna, una dintre cele mai titrate handbaliste din istoria României

Remarcată în 1994 de Gheorghe Tadici și transferată la secția de junioare a echipei Silcotub Zalău, pe care acesta o antrena atunci, Valeria Motogna ( fostă Beșe) a făcut rapid pasul spre senioare, ca doi ani mai târziu să cucerească primul trofeu important, City Cup.

Au urmat multiple titluri de campioană națională, Cupa Cupelor cu Oltchim (2007), precum și finala Ligii Campionilor (2010), tot în tricoul echipei din Râmnicu Vâlcea. Sub tricolor, Motogna a cucerit titlul de Campioană Europeană la juniori în 1998 şi titlul de Campioană Mondială cu Naţionala de Tineret, iar la nivel de senioare a luat parte la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, cele de la Sidney (2000), respectiv Beijing (2008), la ultima fiind şi port-drapelul delegaţiei noastre.

ADVERTISEMENT