News

Fostă membră AUR, atac dezlănțuit la George Simion, Diana Șoșoacă și alți politicieni: ”Sunt o gașcă de impostori”

Anca Cârcu, fost membru al partidului AUR, a lansat un atac dur la adresa liderului formațiunii politice, George Simion, dar nu a iertat-o nici pe ”exclusa” Diana Șoșoacă.
17.02.2022 | 11:37
Fosta membra AUR atac dezlantuit la George Simion Diana Sosoaca si alti politicieni Sunt o gasca de impostori
Ancs Cârcu îi face praf pe George Simion și pe Diana Șoșoacă pentru felul în care se manifestă în Parlament Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anca Cârcu, una dintre cele mai pitorești figuri ale politicii promovate de Vadim Tudor, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre fostul partid din care a făcut parte, AUR, dar și despre cele mai vizibile figuri ale partidului considerat de unii analiști politici ca fiind extremist.

Anca Cârcu a făcut parte din AUR: ”George Simion a decis de capul lui să mă dea afară”

Înainte de anul 2020, după ce a plecat cu scandal din PRM, certurile ei cu Corneliu Vadim Tudor și acuzațiile de hărțuire făcând senzație în politica românească, Anca Cârcu se stabilise în Spania, în Tenerife. Acolo, având o puternică influență printre români, a fost curtată de liderul AUR Claudiu Târziu, iar ea a acceptat să se înscrie în partid.

ADVERTISEMENT

”Pe mine, în AUR m-a invitat co-președintele partidului, Claudiu Târziu. El și deputatul Ciubuc mă sunau în Spania să mă invite la emisiuni televizate. Apoi, mi s-a propus să mă înscriu în AUR. Am zis că, fiind o formațiune politică nouă, care are o doctrină naționalistă, mi se potrivește. (…)

M-am înscris deci în AUR, la Galați. Am adus zeci de noi membri. În momentul în care, presa a scris că sunt implicată într-un dosar de proxenetism, George Simion a decis de capul lui să mă dea afară”, povestește Anca Cârcu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Supărată de a fost dată afară din formațiunea Politică a lui George Simion, Anca Cârcu recunoaște că, totuși, la acea vreme nu a reacționat și a preferat să se înscrie în Partidul Regalist Român, acolo unde, deja, ocupă funcția de Președinte al Consiliului Național.

Anca Cârcu, dezlănțuită împotriva lui George Simion

Chiar dacă nu a contestat decizia lui George Simion de a o exclude, Anca Cârcu nu i-a rămas datoare. Iar pentru FANATIK, ea s-a dezlănțuit împotriva liderului formațiunii.

ADVERTISEMENT

”Să vă spun cum văd eu acest AUR. În primul rând, sunt o gașcă de impostori ajunși în Parlament din cauza gafelor făcute de celelalte partide, de lipsa de orizont a românilor. La AUR, cuvântul de ordine este scandal! Nu au un proiect de țară, nu au o lege.

Nu au orizont. Șeful scandalagiilor auriști este liderul ultarșilor, George Simion. A spus omul ăsta ceva de la Tribuna Parlamentului, de când este acolo, plătit din bani publici, că, AUR, vrea să inițieze o lege prin care să aducă bunăstarea românilor? Nu! Spune doar, hoți, mafioți. Se vede că a fost ultraș. Gestul făcut cu ministrul Popescu a pus capac”, spune Anca Cârcu, susținând că partidul AUR va dispărea rapid.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă face rău feminismului, susține Anca Cârcu

Anca Cârcu susține că este o feministă convinsă, dar acțiunile Dianei Șoșoacă, cea mai vizibilă femeie din Parlament, dăunează idee de egalitate în politică între cele două sexe, o idee pentru care, de altfel, militează cu vehemență.

”Doamna Șoșoacă, după mine, nu există. Eu văd un balon de săpun care are un megafon stricat și care zbiară peste tot. Pe stradă, în Parlament, la birou. Ce om politic este femeia asta? Vrea să-l copieze pe Vadim? Nu va reuși niciodată.

Vadim era de o inteligență fabuloasă și un politician rafinat. Diana Șoșoacă, este și ea, ca și Simion, un eșec al istoriei. Poate o fi bună ca avocat, nu știu, dar la Tribuna Senatului nu are ce căuta. Păcat, sunt femeie, sunt feministă convinsă, dar nu pot agrea astfel de doamne în politică. Tot răul spre bine, însă. O mai suportăm doi ani. Apoi, adio, doamna, Șoșoacă! Du-te cu George”, mai spune Anca Cârcu.

Vrea să o reclame Guvernul la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Hotărâtă să apere dreptul femeilor de a fi mai bine reprezentate pe scena politică, Anca Cârcu susține că a decis să reclame Guvernul condus de Nicolae Ciucă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

”Nu am mai văzut niciodată atâta misoginism. Sunt recomandările UE, ca minim 30 %  din clasa politică să fie femei. Mă uit cu groază că, la noi, doamnele nu au aproape deloc reprezentare în structurile de vârf ale decidenților politici. În Guvern este crunt: o singură reprezentantă. Doamna Firea. (…)

Intenționez să fac o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să sesizez că este doar o femeie în Guvernul Ciucă. Mă întreb și eu cum se simte Doamna Firea singură între atâția bărbați? Nu este oare complexată de aceștia? Această doamnă se bătea cu pumnul în piept că luptă pentru drepturile noastre, ale femeilor. Corect, a luptat până s-a văzut și ministru. I-au făcut minister doamnei Firea, numai să nu fie scandal în PSD. Cu așa doamne în politică nu o să ieșim din mizeria în care ne aflăm”, mai spus, vehementă, Anca Cârcu.

Anca Cârcu, personaj controversat din politică

Cu ani în urmă, Anca Cârcu se făcea remarcată pe scena politică românească în asociere cu Corneliu Vadim Tudor. La început, lucrurile au mers ”ca unse”, dar ”luna lor de miere” nu a durat prea mult, iar omul politic a fost acuzat de hărțuire de controversata femeie.

”Nu aș fi plecat din PRM. Mă regăseam în ideea naționalistă a partidului. Dar, lângă un individ ca Vadim Tudor, Dumnezeu să-l odihnească, nu se putea sta. Vadim, un politician de marcă și un erudit, nu era și om. Tribunul era un diavol în particular. Un dictator.

Nimeni nu se putea să fie cu un pas în fața lui. I se părea că-i ia lumina. Doar el în toate. Repet, cu un om ca Vadim nu se putea. Eu am acceptat milioane de jigniri, de insulte, dar mi-a ajuns și mie. Practic, Vadim a făcut acel partid, dar tot el l-a distrus”, spune Anca Cârcu.

După ce a plecat din PRM și din România, Anca Cârcu a fost acuzată că ar face parte dintr-o rețea de de proxenetism, lucru pe care îl neagă vehement. ”Chiar procurorul a menționat că Ancuța Cârcu nu cunoaște nici un inculpat din dosar, nu exista legături de niciun fel, a menționat asta în rechizitoriu.

Eu am spus că nu știu ce mi se întâmplă, nu știu câți m-au crezut. Eu sunt o feministă convinsă și apar femeia. În dosar, este vorba de 2 angajate care lucrau la localul fratelui meu și aveau un iubit care le bătea”, explică Anca Cârcu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT