News

Beatrix, fosta regină a Olandei, depistată cu Covid-19. Anunțul Casei Regale

Fosta regină a Olandei, prințesa Beatrix, în vârstă de 83 de ani, a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Anunțul a fost făcut în acest weekend de Casa Regală.
05.12.2021 | 17:33
Beatrix fosta regina a Olandei depistata cu Covid19 Anuntul Casei Regale
Fosta regină a Olandei, prințesa Beatrix, infectată cu Covid-19. Care este starea acesteia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințesa Beatrix a Țărilor de Jos, în vârstă de 83 de ani, a fost depistată pozitivă cu Covid-19, se arată într-un comunicat oficial.

Sâmbătă, Serviciul de Informații Guvernamentale (RVD) a anunțat că fostul monarh se odihnește și se izolează acasă, acolo unde respectă regulile celor diagnosticați cu această infecție.

ADVERTISEMENT

Fosta regină a Olandei, prințesa Beatrix, infectată cu Covid-19. Care este starea acesteia

Starea fostei suverane este una relativ bună. Aceasta are doar ușoare simptome de răceală, se arată pe site-ul Royal Central.

În ultimele ore, toți cei care au fost în strânsă legătură cu Alteța Sa Regală au fost anunțați. RVD nu a anunțat încă dacă vreun membru din familia regală a fost în contact apropiat cu prințesa.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, Alteța Sa Regală a fost complet vaccinată anti-Covid și a primit nu cu foarte mult timp în urmă și doza a 3-a, booster.

Prințesa Beatrix a revenit recent în țară dintr-o vizită de lucru de patru zile din Curaçao, pe 29 noiembrie. Ea a sosit înapoi în Olanda cu un zbor regulat al companiei KLM.

ADVERTISEMENT

Beatrix a fost regina Olandei de la abdicarea mamei ei, Juliana, la 30 aprilie 1980, până la propria abdicare, la 30 aprilie 2013. Fiul ei cel mare, Willem-Alexander, este în prezent regele Olandei.

Prințesa Beatrix a abdicat în urmă cu 8 ani

În ianuarie 2013, Regina Beatrix a Olandei a anunțat că abdică în favoarea fiului său, prințul Willem-Alexander.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei declarații înregistrate transmise de televiziunea publica olandeză.

În vârstă de 75 de ani la acea vreme, Beatrix a declarat ca s-a gândit la acest moment ani de zile. Ea a afirmat că responsabilitatea de a fi monarh nu i se prea mare, dar a considerat că ”este momentul să predau coroana”.

Printul Willem-Alexander, 54 de ani, căsătorit și tată a 3 copii, devenea atunci primul rege al Olandei din ultima sută de ani. El a fost încoronat pe 30 aprilie 2013.

Regina Beatrix s-a aflat în fruntea statului olandezi din 1980, când mama sa a abdicat, de asemenea.

Primul copil al reginei Juliana şi prinţului Bernhardt, Beatrix Armgard Wilhelmina, prinţesă de Oranja-Nassau, s-a născut pe 31 ianuarie 1938.

ADVERTISEMENT
Tags: