Fosta soţie a lui Dan Condrea CUTREMURĂ lumea politică: “Dădea bani la PNL şi PSD, era înarmat”

Laura Georgescu, fosta soţie a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost invitata emisiunii ”100 de minute”, acolo unde a oferit informaţii în premieră despre activitatea fostului soţ....
26.05.2016 | 18:18
Fosta sotie a lui Dan Condrea CUTREMURA lumea politica Dadea bani la PNL si PSD era inarmat
ADVERTISEMENT

Laura Georgescu, fosta soţie a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost invitata emisiunii ”100 de minute”, acolo unde a oferit informaţii în premieră despre activitatea fostului soţ. Aceasta a subliniat că fostul soţ era, probabil, ofiţer acoperit al SIE şi şi-a motivat presupunerea.

”Nu era un om obişnuit, era ofiţer SIE. E o presupunere a mea. L-am întrebat dacă este cumva ofiţer al SIE. Nu mi-a dat niciun răspuns, a spus eu nu primesc ordine de la tine. Până atunci raportul de forţe stătea altfel. M-am dus mai departe cu investigaţia, i-am spus că vreau şi eu un sistem din ăsta off-shore. Am primit cartea de vizită a domnului de la Laveco, acolo erau cetăţeni maghiari, cetăţeni ruşi…Mi-a atras atenţia şi faptul că îmi impunea să petrecem vacanţele în România, dar în 2007, 2008, 2009 a preferat destinaţii externe. A plecat fără mine, ceea ce nu se întâmplase până atunci” a explicat Laura Georgescu.

ADVERTISEMENT

Totodată, fosta soţie a lui Dan Condrea a povestit cum a remarcat că, subit, bazele de date pe care le avea în calculator Dan Condrea s-au modificat şi pot consitui probe legate de protecţia politică pe care o primea acesta.

”Erau baze de date. În spitale sunt membri de partid. Bazele de date cu spitalele începuseră să îşi schimbe formatul. În acele fişiere erau trecute şi partide, sume de bani. Lucrurile astea le-am descoperit la o percheziţie personală, când el era plecat din ţară” a mai spus Laura Georgescu.

ADVERTISEMENT

Totodată, au apărut acuzaţii extrem de grave privind modul în care Dan Condrea se folosea de activitatea Unilab, acolo unde urmau să fie făcute experimente cu diverse tulpini ale unor bacterii patogene, în condiţiile în care laboratorul nu era autorizat în acest sens, iar activităţile de acest gen sunt strict interzise. Laura Georgescu a spus că a predat o serie de documente şi un laptop cu dovezi către un angajat al SRI.

”Percheziţia am făcut-o în decembrie 2008. Într-un weekend când nu era în cartier, iar Unilab era într-un spaţiu al meu, am predat sacoşa cu acte constitutive şi planul de afaceri pe acest laborator care urma să se joace cu tulpini de bacterii înalt patogene. Am predat tot şi am oprit activitatea pe Unilab. Nu a mai putut face nimic, nu mai avea acte, nu mai avea laptop. De atunci au început să curgă ameninţările cu moartea, că mă împuşcă. Am crezut că e suficient să sigilez afacerea Unilab şi să predau către SRI. Eu nu pot să fac şi treaba doamnei Codruţa Kovesi” a subliniat fosta soţie a lui Dan Condrea.

ADVERTISEMENT

Ipoteza sinuciderii patronului Hexi Pharma a fost infirmată din nou de Laura Georgescu, însă sunt doar speculaţii.

”Nu era depresiv, niciodată nu a arătat porniri suicidale. Era genul care te omora el pe tine, în niciun caz să îşi facă rău singur” a conchis Laura Georgescu.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.antena3.ro