Fotbal intern

Foști jucători ai CFR-ului sar în apărarea lui Alin Minteuan în războiul cu șefii clubului: “Oameni de nimic. Sper să scăpăm de ei! Ce n-aș da să fiu puțin printre șmecherii ăia!”

30.04.2020 | 16:03
Fosti jucatori ai CFRului sar in apararea lui Alin Minteuan in razboiul cu sefii clubului Oameni de nimic Sper sa scapam de ei Ce nas da sa fiu putin printre smecherii aia
Foști jucători ai CFR-ului sar în apărarea lui Alin Minteuan în războiul cu șefii clubului: "Oameni de nimic... Sper să se schimbe ceva la CFR și să scăpăm de ei! Ce n-aș da să fiu puțin printre șmecherii ăia!" (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Alin Minteuan, secundul lui Dan Petrescu, a aflat din presă că va fi dat afară de CFR Cluj, pe motiv că nu vrea binele clubului. Mai exact, lui Minteuan i s-a propus prelungirea angajamentului, scadent în 30 iunie, pe încă două sezoane, cu o condiție însă: o nouă amânare a primelor de joc și obiectiv din perioada iulie – decembrie anul trecut. Tehnicianul s-a considerat șantajat, a refuzat propunerea șefilor și a dat cărțile pe față într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.

Foștii colegi de vestiar sar în apărarea lui Minteuan în războiul cu șefii CFR-ului

Scandalul în care este implicat Alin Minteuan a stârnit reacții pe conturile de socializare din partea mai multor jucători ce au făcut istorie la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

“Alin a lucrat și merită acești bani pentru care a muncit. Alin face parte din istoria acestui club mare din Cluj, este născut acolo, nu a apărut de nicăieri”, a fost reacția lui Tony da Silva, care a îmbrăcat tricoul CFR-ului timp de 4 ani, în perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2011 și a fost părtaș la primele patru trofee cucerite de clubul feroviar, două campionate și două cupe ale României.

“Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă la CFR. Acum un an am vrut să mă întorc, dar ei n-au vrut”, a spus și brazilianul Rafael Bastos, care a evoluat pentru CFR în perioada 2010-2013.

ADVERTISEMENT

Gabriel Mureșan: “Oameni de nimic… Ce n-aș da să fiu puțin printre șmecherii ăia”

Cea mai vehementă voce în apărarea lui Minteuan o are însă fostul său coleg de vestiar, Gabriel Mureșan. “Bravo, Alin! Oameni de nimic… sper să se echimbe ceva la CFR și să scăpăm de ei! Și stai liniștit că oricum nu te meritau! Ce n-aș da să fiu puțin printre șmecherii ăia…”, a reacționat fostul mijlocaș central al feroviarilor.

De altfel, Mureșan a vorbit despre doi actuali oficiali ai CFR-ului, Bogdan Mara și Marius Bilașco, într-un interviu pentru FANATIK cu ce se ocupau aceștia în perioada în care se aflau în conducerea clubului ASA Tg. Mureș.

ADVERTISEMENT

“Cei din conducere, când au venit la ASA, ne-au adus 20 de jucători, cu salarii de 10-12.000 de euro pe lună. În condițiile în care eu, singurul, aveam 14.000 de euro, venit din Rusia. Ca să fiu corect, cred că doar le-au promis salariile alea, că de plătit nu știu dacă le-au plătit. De aia s-a dus totul în cap. Nu poți să faci asta la un oraș ca Târgu Mureș, care nu are forță.

Da, ne-am bătut la titlu, nu a fost să fie… Apoi te-ai pus să-i dai afară pe toți ăia cu 6-7.000 de euro, că nu mai erau buni, ca să îți aduci oamenii tăi și să-ți iei comisioane… Eu doar i-am întrebat, pentru că nu pot să tac, de ce i-au dat afară pe ăia cu care ne-am bătut la titlu și au adus alții cu care ne batem la retrogradare. De-aia îmi era ciudă! Eu am avut ofertă să mă întorc la CFR și am stat la ASA pentru că am sperat că putem salva situația. Și a urmat ceea ce știm cu toții din cauza anumitor oameni din fotbal, săracii, care urmăresc doar să bage bani în propriul buzunar”, a declarat Gabi Mureșan în septembrie anul trecut pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Retras din activitate, Gabi Mureșan era o voce puternică în vestiarul CFR-ului. Fostul mijlocaș își impunea punctul de vedere și în fața fostei conduceri a clubului feroviar: „Chiar dacă era Cadu căpitan, majoritatea colegilor, dacă aveau o problemă, veneau la mine și se plângeau. Și mergeam la președinte, la Iuliu Mureșan, și îi spuneam că trebuie plătite unele chestii, pentru că aveam nevoie de toți colegii. Știi, se mai făceau chestii de-alea, că le dădea banii la unii titulari, și la alții nu…

Eu nu puteam să accept treburile astea și le ziceam. Sau când nu se respecta ce se discuta. Ni se promiseseră 10.000 de euro să batem Braga, apoi au venit să ne spună că dacă batem și pe U ne dau banii… Nu era corect! Champions League e Champions, campionatul era campionat. S-a supărat Iuliu, dar și Arpi. M-au luat deoparte și mi-au zis că la ce bani îmi dau ei mie, trebuie să țin cu ei, nu cu vestiarul. Și am răspuns: ‘Eu sunt același Gabi Mureșan! Și când câștig 7.000 pe lună, și când am 25.000 ca acum. Eu nu mă schimb. Dacă voi credeți că îmi dați mai mult decât merit, ne așezăm acum și renegociem contractul’”, a rememorat Mureșan pentru FANATIK.

Adrian Anca, fostul atacant al CFR-ului: “Va veni o vreme când vom conduce noi acest club”

Mulți dintre jucătorii care au făcut istorie pentru CFR s-au simțit marginalizați de-a lungul timpului. Este și cazul lui Adrian Anca, atacantul care a contribuit la promovarea CFR-ului în prima ligă în 2003.
“Va veni o vreme când vom conduce noi acest club. Noi… Minte, eu, Cadu, Jula, Oncică și mulți alții. Puțină răbdare… Atât bun simț nu au avut, să ne facă un meci de retragere la toți. Nu uităm…”, a fost mesajul lui Anca, la care a răspuns și fostul căpitan al CFR-ului, Ricardo Cadu: “Așa da, corno”.
ADVERTISEMENT