Sport

“Au tras tare” să ajungă sus. Foşti jucători din NBA recunosc că au fumat canabis înainte de meciuri

01.06.2018 | 16:51
Au tras tare sa ajunga sus Fosti jucatori din NBA recunosc ca au fumat canabis inainte de meciuri

Matt Barnes, căştigătorul NBA cu Golden State Warriors anul trecut, a acordat un interviu jurnaliştilor de la BBC în care a recunoscut că obişnuia să consume canabis înainte de meciuri. Mai mult, fostul baschetbalist spune că mulţi jucători din NBA fumează canabis chiar şi cu câteva ore înainte de a intra pe teren.

“Fumam canabis cu 6 ore înainte să înceapă meciul. Aveam un antrenament dimineaţa, veneam acasă, fumam un joint, mă culcam, făceam un duş, mâncam şi mergeam la meci”, le-a spus Matt Barnes jurnaliştilor. Fostul baschetbalist a mai spus că a vorbit despre consumul de canabis cu fostul său antrenor Steve Kerr, cel care a câştigat de 6 ori titlul în NBA. Kerr a recunoscut şi el că a folosit canabisul pentru a-şi calma durerile de spate. De altfel iese la iveală faptul că în rândul jucătorii din NBA consumul de canabis este mai degrabă un fenomen.

Barnes a început să consume canabis la 14 ani. De-a lungul celor 14 sezoane de NBA, a folosit substanţa pentru a-şi calma durerile, pentru a se relaxa sau pentru a putea dormi. Fostul sportiv mai spune că marijuana i-a adus “pace în minte”.

De ce folosesc jucătorii din NBA canabisul

Şi alţi baschetbalişti de peste ocean îi dau dreptate lui Barnes şi recunosc că sportul pe care îl practică este unul foarte solicitant pentru ei, cu deplasări foarte lungi şi obositoare şi uneori meciuri la nivel foarte înalt din 2 în 2 zile. În aceste condiţii, mulţi dintre ei apelează la marijuana pentru a-şi calma durerile. Fostul jucător NBA Kenyon Martin a declarat recent într-un interviu că aproximativ 85% dintre baschetbaliştii din SUA fumează canabis. Unul dintre foştii săi colegi, Al Harrington, a dus pasiunea pentru canabis la un alt nivel după ce s-a retras. A fondat o companie care cultivă şi vinde marijuana în scop medical. Harrington a declart că a fumat pentru prima dată marijuana înaintea unui meci din 2007. Au urmat 7 ani în care fie a fumat în perioadele dintre meciuri, fie a folosit capsule cu gel sau creme care aveau în compoziţie canabis pentru a putea suporta mai uşor durerile.

“Chiar şi antrenorii şi patronii de echipe din NBA folosesc canabis”, a mai spus un fost jucător de la Denver Nuggets. “La fiecare echipă la care am jucat am întâlnit 5 fumători şi nu doar o dată au venit la meci după ce au consumat canabis.” Fostul sportiv spune că efectele adverse ale consumului de canabis sunt mult mai puţin dăunătoare corpului decât cele ale pastilelor împotriva durerilor.